Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Με πόλεμο απειλούν οι Τούρκοι αν ανακηρυχθεί ΑΟΖ

Καμία εγκυρότητα δεν έχουν οι εργασίες γεώτρησης και έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι πρέπει το συντομότερο ο Ε/K και Τ/Κ διαπραγματευτής να επισκεφθούν την Τουρκία και την Ελλάδα αντίστοιχα και να γίνουν δεκτοί σε επίπεδο Υπουργών.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι 24, ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι «οι εν λόγω χώρες παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες (έρευνας και γεώτρησης) εξαιτίας των συγκυριών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή».
«Είπαμε πως αν κηρύξουν ΑΟΖ θα στείλουμε τα πλοία μας εκεί. Τα βήματα που έκαναν δεν ωφελούν στην λύση», είπε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι και το ψευδοκράτος έχει δικαιώματα επί των πηγών της περιοχής.
«Ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, οι έρευνες πετρελαίου δεν αποτελούν επίδειξη καλής πρόθεσης. Ενώ από την μια οι πλευρές αναζητούν διάλογο για την ειρήνη, εάν λέτε ας συνεχιστούν οι γεωτρήσεις τότε πείτε και στην ΤΔΒΚ ας κάνουμε μαζί τις έρευνες και τις γεωτρήσεις. Αν και αυτό δεν γίνεται ας ιδρυθεί μια κοινή εταιρεία, να γίνουν έρευνες και να διαμοιραστούν τα εισοδήματα. Αντί αυτού εσείς δίνετε ως δικαιολογία την αποστολή του Μπάρμπαρος και αποχωρείτε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων», είπε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι ζητούν να ξεκινήσουν οι επισκέψεις των διαπραγματευτών σε Ελλάδα και Τουρκία αντίστοιχα το συντομότερο και πρόσθεσε ότι πρότειναν να γίνουν δεκτοί οι διαπραγματευτές σε επίπεδο Υπουργών.

Τώρα, ποιος είναι αυτός που προκαλεί και απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα και την Κύπρο, που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τις περιοχές που δικαιούνται βάση του διεθνούς δικαίου, ποιος είναι αυτός που κατέχει το 40% της Κύπρου εδώ και 40 χρόνια μετά από στρατιωτική εισβολή, ποιος είναι αυτός που θέλει να διχοτομήσει το Αιγαίο παραβιάζοντας τα εναέρια και τα θαλάσσια σύνορα καθημερινά και φυσικά ποιος είναι αυτός που δεν αποδέχεται το διεθνές δίκαιο και δεν αναγνωρίζει την ΑΟΖ των γειτονικών χωρών, αλλά ακόμη χειρότερα δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη διεθνώς αναγνωρισμένων χωρών από την Ε.Ε. και τον Ο.Η.Ε., δεν μας το είπε ο πολύς κ.Τσαβούσογλου...



1 σχόλιο:

  1. Πάντως όσο και να ψάξαν διεθνώς να βρουν τρυπάνι να αγοράσουν οι Τούρκοι και μαζί με αυτό να πάρουν και την αντίστοιχη τεχνολογία υποθαλάσσιας διάτρησης, κανένας δεν προσφέρθηκε να τους πουλήσει. Ούτε οι τουρκόφωνοι Αζέροι δέχτηκαν να τους παράσχουν υλικά και τεχνογνωσία, αλλά ούτε και οι φίλοι μας οι Εγγλεζοι που και αυτοί σαν τους Γερμανούς μας αγαπούν και θέλουν το καλό μας, τους έδωσαν κάποιο περισσευάμενο από τις πηγές που στερεύουν στη Βόρεια Θάλασσα. Κάτι ακούστηκε για τους Ρουμάνους αλλά μάλλον δεν προχώρησε. Ένα πράγμα φοβάμαι. Τους Έλληνες Εφοπλιστές! Μήπως τελικά αυτοί θα είναι ο φορέας που θα τους παράσχει τεχνογνωσία και τρυπάνι για να βρούν το Κυπριακό πετρέλαιο.

    Ασ' τα κρυφά ... κρυμμένα δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή