Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Τεράστια προβλήματα ακινησίας πλωτών μέσων για το Λιμενικό Σώμα

Την ώρα που 4.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στην Τουρκία και περιμένουν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα, το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα μάχεται με ελάχιστα μέσα για να αντιμετωπίσει την «άτυπη εισβολή» όπως έχει πλέον επίσημα χαρακτηριστεί.

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάσταση στον στόλο των πλωτών μέσων του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, από τα 240 πλοία του Λιμενικού, το 36% είναι ακινητοποιημένα!

Από τα 7 αεροπλάνα τα 4 είναι σε ακινησία, ενώ από τα 6 ελικόπτερα μόνο 1 πετάει!

Ο λόγος είναι η καταπόνηση και η δυσκολία εύρεσης χρημάτων για να αγοραστούν ανταλλακτικά και να γίνουν τα προβλεπόμενα σέρβις.

Επίσης, μόνιμα το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε κίνηση στο Αιγαίο τα 3 από τα 4 περιπολικά ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννη Μουζάλα, ο στρατός θα βοηθήσει διαθέτοντας καράβια του Πολεμικού Ναυτικού αν χρειαστεί για να αποσυμφορήσει τα νησιά από τους αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έγιναν γνωστά, 200.000 αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα το 2015, είτε με την ιδιότητα του πρόσφυγα είτε του μετανάστη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου