Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πλακάτ στη Λέσβο: We will destroy the island

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Λέσβο, όπου τα επεισόδια μεταξύ αλλοδαπών, αλλά και με τις αστυνομικές δυνάμεις είναι καθημερινά. Μάλιστα κυκλοφόρησαν και φωτογραφίες εξαγριωμένων αλλοδαπών με πλακάτ που έγραφε «we will destroy the island».

 We will destroy the island - θα καταστρέψουμε το νησί

Το πλακάτ μετέφεραν οι αλλοδαποί κατά τη διάρκεια πορείας τους στο κέντρο της Μυτιλήνης. Επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν αλλοδαποί προσπάθησαν να μπουν στο πλοίο χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα χαρτιά.

Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί, ενώ συνεχώς καταφθάνουν και νέοι από τα Τουρκικά παράλια.
Το κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης, ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ, το Κέντρο πρώτης υποδοχής στη Μόρια αλλά και περιοχές εισόδου στο νησί όπως η Συκαμνιά, ο Μόλυβος και ο Μανταμάδος έχουν κατακλυστεί από αλλοδαπούς που περιμένουν να περάσουν τη διαδικασία της ταυτοποίησης.



Στο μεταξύ, ένα video 48 δευτερολέπτων προβλήθηκε από το RTL, δείχνοντας πόσο σοβαρά είναι τα επεισόδια που σημειώνονται στη Λέσβο και κανένα Ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο δεν προβάλει. 

Δείτε το video:
https://www.youtube.com/watch?v=FULPGw3maFs


Και όλα αυτά τη στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη έκανε ένα λάθος που δεν επιτρέπεται να κάνει πρώην πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Γερμανικού περιοδικού Spiegel που αφορούσε το μεταναστευτικό, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως το θέμα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλη την Ευρώπη και τον πλανήτη και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία πως δεν έκανε τίποτα και απλά κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε τα σύνορα. 


Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή είπε το εκπληκτικό:
«Ποιά σύνορα; Έχει σύνορα η θάλασσα και δεν το ξέραμε;».

Έχει σύνορα η θάλασσα κ. Τσίπρα. Σαφώς και έχει, αλλά όπως φαίνεται μόνο εσείς δεν το γνωρίζετε. Έχει σύνορα και είναι αυτά που υπερασπίζεται το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Είναι αυτά που θα καθορίσουν την ΑΟΖ όταν και αν ξεπεράσετε τα αριστερά σας συμπλέγματα.



Στην Πάτρα τώρα, δύο λιμενικοί τραυματίστηκαν από το μαχαίρι λαθρομετανάστη που προσπαθούσαν να συλλάβουν.

Οι δύο βαθμοφόροι του λιμενικού ηλικίας 24 και 25 χρόνων έκαναν περιπολία στο λιμάνι της Πάτρας, όταν εντόπισαν δύο αλλοδαπούς να προσπαθούν να μπουν στη χερσαία ζώνη.
Στην προσπάθειά τους να τους ακινητοποιήσουν, ο ένας από αυτούς τούς επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε τον έναν Λιμενοφύλακα στο δεξί και τον άλλον στο αριστερό χέρι!

Σε ενίσχυση των ανδρών του Λιμενικού έσπευσε ένας συνάδελφός τους, που με την βοήθειά του κατάφεραν να αφοπλίσουν και να συλλάβουν τον λαθρομετανάστη.

Τη στιγμή που οι δύο τραυματίες λιμενοφύλακες παραλαμβάνονταν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ο λιμενοφύλακας που τους βοήθησε αντιλήφθηκε έναν άλλο αλλοδαπό να έχει μπει στο αυτοκίνητο των λιμενικών και να προσπαθεί να κλέψει!
Και ο δεύτερος δράστης συνελήφθη και μαζί με τον πρώτο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.



Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Μελίσα Φλέμινγκ, πάνω από 200.000 αλλοδαποί έχουν μπει στην Ελλάδα το 2015. Οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν το δρόμο τους προς την Βόρεια Ευρώπη μέσω Σκοπίων, Σερβίας, Κροατίας και Ουγγαρίας.

Έτσι η Ουγγαρία μετά τον φράχτη που κατασκευάζει στα σύνορα με τη Σερβία, σχεδιάζει να κατασκευάσει φράχτη που θα σταματήσει τις λαθρομεταναστευτικές ροές και στα σύνορα με την Κροατία, σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατηγόρησε και την Ελλάδα για την στάση της στο θέμα:
«Οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας».

Ο Όρμπαν επέκρινε έντονα την «αποτυχημένη» πολιτική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, υποστηρίζοντας ότι η μαζική έλευση μεταναστών απειλεί τις «Χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης» καθώς και ότι το πρόβλημα της υποδοχής των μεταναστών και των προσφύγων «δεν είναι Ευρωπαϊκό, αλλά Γερμανικό».

Επίσης, ο αρχηγός του κόμματος Ελευθερίας της Αυστρίας Χανς Κρίστιαν Στράχε κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι προκάλεσαν το προσφυγικό κύμα προς την Ευρώπη:

«Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κατέστρεψαν το Ιράκ και τη Λιβύη με τις στρατιωτικές τους επεμβάσεις, τις βόμβες και τους πυραύλους, παρείχαν οικονομική και στρατιωτική υποστήριξη στην αντιπολίτευση κατά του προέδρου Άσαντ στη Συρία κι έτσι κατέστησαν δυνατή την καταστροφή, το χάος, τον πόνο και τον ακραίο ισλαμισμό στην περιοχή.
Επί δεκαετίες, οι ΗΠΑ έβαζαν φωτιά στη Μέση Ανατολή κι έχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι την ευθύνη για τα κύματα των προσφύγων που απελευθερώθηκαν την έχει η Ευρώπη. Η γεωστρατηγική αποσταθεροποίηση στα καλύτερά της.
Δεν θέλουμε την ισλαμοποίηση της Ευρώπης. Δεν θέλουμε να χαθεί ο Χριστιανικός-δυτικός πολιτισμός μας».

Γιατί όμως οι πρόσφυγες από την Συρία έρχονται στην Ευρώπη και δεν μένουν στις γειτονικές και πλούσιες αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, η Ιορδανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ κλπ;;;
Στην ερώτηση αυτή θα απαντήσουμε σύντομα με τεκμηριωμένο ρεπορτάζ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου