Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Σχολείο στη Γερμανία προειδοποιεί τις μαθήτριες να ντύνονται σεμνά, εξαιτίας των προσφύγων από τη Συρία!

Σχολείο στη Βαυαρία της Γερμανίας έστειλε επιστολή στους γονείς ζητώντας τους να βεβαιώσουν πως οι κόρες τους δεν θα φοράνε αποκαλυπτικά ρούχα, εξαιτίας του ότι έχει στηθεί στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών δίπλα στο γυμναστήριο του σχολείου!

Διακόσιοι πρόσφυγες από την Συρία μένουν εδώ και μία εβδομάδα κοντά στο γυμναστήριο του Γυμνασίου Wilhem-Diess έγραψε η Die Welt.

Το γυμναστήριο έκλεισε και τα μαθήματα της φυσικής αγωγής γίνονται σε κοντινό γυμναστήριο δημοτικού σχολείου.

Ο Διευθυντής του σχολείου επίσης έσπευσε να ενημερώσει με επιστολή τους γονείς για επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας.

Όπως έγραψε ο Martin Thalhammer «για τους πρόσφυγες, η πρόσβαση στους κήπους του σχολείου και στο κτίριο απαγορεύτηκε αυστηρά. Επίσης και για τις αυλές του σχολείου κατά την διάρκεια της ημέρας. Ο αριθμός των δασκάλων που βρίσκονται σε εφημερία κατά τα διαλείμματα έχει αυξηθεί».

Επίσης προειδοποιήθηκαν και οι μαθητές, ώστε να μην φοράνε άσεμνα ρούχα.
«Οι Σύριοι πολίτες είναι κυρίως Μουσουλμάνοι και μιλάνε Αραβικά. Οι πρόσφυγες έχουν την δική τους κουλτούρα. Επειδή το σχολείο μας βρίσκεται ακριβώς δίπλα από εκεί που μένουν, θα πρέπει να φοριούνται σεμνά ρούχα. Αποκαλυπτικά τοπ ή μπλούζες, σορτσάκια ή μίνι φούστες, μπορούν να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις».

Επιπλέον, ζητήθηκε από το σχολείο να αποφεύγονται εντελώς, η απευθείας οπτική επαφή (κάρφωμα με τα μάτια), γλυκοκοιτάγματα και η φωτογράφιση.

Υποτιμητικά ή ρατσιστικά σχόλια δεν θα γίνουν ανεκτά, κατέληγε το σχολικό σημείωμα.

Πολλοί γονείς δυσαρεστήθηκαν από την επιστολή ενημέρωσης του σχολείου. Ένας πολιτικός που ζήτησε να κρατηθεί η ανωνυμία του, σχολίασε πως ό,τι ζητήθηκε από το σχολείο ήταν απολύτως αναγκαίο.
Και συνέχισε λέγοντας: «Γι’ αυτά τα αγόρια, που προέρχονται από μια κουλτούρα όπου οι γυναίκες δέχονται επιπλήξεις εάν δείξουν κάτι περισσότερο από το προβλεπόμενο, ακολουθούν τα κορίτσια και τα παρενοχλούν, χωρίς να το καταλαβαίνουν. Είναι ένα θέμα που μας ανησυχεί».

Ο διευθυντής του σχολείου είπε πως είναι καθήκον του να προσέχει τα παιδιά του σχολείου και πως ήθελε να ενημερώσει τους πάντες για το τι συμβαίνει στο σχολείο και γιατί χρησιμοποιείται το γυμναστήριο.
«Είναι ευθύνη μου να υπενθυμίσω στον καθένα, πως εδώ δύο κουλτούρες έρχονται κοντά».
 

Τα τελευταία χρόνια η Γερμανία υποδέχτηκε περίπου 100.000 πρόσφυγες από εμπόλεμες χώρες όπως η Συρία, αναλογικά περισσότερους από τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ, εκτιμούν οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση αναμένει ο αριθμός των αιτούντων άσυλο να φτάσει τους 450.000, αριθμός  ρεκόρ για την Γερμανία.

Πριν από μία εβδομάδα, χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος στην διαδήλωση υπέρ των προσφύγων στο Βερολίνο. Περίπου 2500 άνθρωποι εκφράστηκαν υπέρ των μεταναστών και εξέφρασαν την ανησυχία τους για το πώς συμπεριφέρεται η ΕΕ στους ανθρώπους που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές.

Όμως θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αντιμεταναστευτικές τάσεις κερδίζουν έδαφος στην Γερμανία. Στις αρχές Ιουνίου το ακροδεξιό και αντιμεταναστευτικό κόμμα Pegida ήρθε τέταρτο στις Δημοτικές εκλογές στη Δρέσδη, λαμβάνοντας σχεδόν το 10% των ψήφων.


Πηγή:
http://www.rt.com/news/270214-bavaria-muslim-school-clothes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου