Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Έλληνας βουλευτής και δημοσιογράφος συνομιλούν με τον Άσαντ (video)

Τις τελευταίες ημέρες  δύο Έλληνες συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. Ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ο δημοσιογράφος του Ε, Στέφανος Κωνσταντινίδης μίλησαν με τον Σύριο πρόεδρο.

Η συνάντηση με τον Σύριο Πρόεδρο δεν είναι κάτι εύκολο, ενώ για λόγους ασφαλείας δεν είναι δυνατό να δοθεί ραντεβού σε κάποιο σημείο. Έτσι, το γεγονός της συνάντησης ενός Έλληνα βουλευτή και ενός Έλληνα δημοσιογράφου με τον Μπασάρ αλ Άσαντ είναι μεγάλη επιτυχία.

Ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, την Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Πατριάρχη Ιωάννη, τον μέγα Μουφτή, και άλλους. Επίσης, επισκέφθηκε στρατιωτικά νοσοκομεία και κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, διαπιστώνοντας τη φρίκη του πολέμου. Τέλος επισκέφτηκε εκπαιδευτικά και θρησκευτικά ιδρύματα.

Οι επισκέψεις και οι συναντήσεις του κ. Νικολόπουλου δεν είχαν επίσημο, διπλωματικό χαρακτήρα, καθώς από το 2012 οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Συρίας έχουν διακοπεί. Όμως, ο βουλευτής κατάφερε να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, στον οποίο έθεσε το αίτημα ενίσχυσης των ερευνών για τους απαχθέντες Χριστιανούς Μητροπολίτες, καθώς και για όλους τους Σύριους Χριστιανούς που αγνοούνται εδώ και 3 χρόνια, ενώ του ζήτησε να συνεχίσει να καταβάλει προσπάθεια για την ειρήνευση στην περιοχή και την συμφιλίωση του λαού του προσφέροντας όλες τις ευκαιρίες που μόνο η Δημοκρατία διαθέτει.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Άσαντ εξέφρασε την επιθυμία του να αποκατασταθούν γρήγορα οι διπλωματικές σχέσεις Συρίας και Ελλάδας και να επισκεφτεί σύντομα την Αθήνα, όπως έκανε ο πατέρας του, όταν ήρθε επί Πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου. Αναφέρθηκε επίσης στους προαιώνιους κοινούς δεσμούς αλλά και στα κοινά συμφέροντα, που θα εξυπηρετήσει η άρση του εμπάργκο, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι η χώρα του είναι η «security στην αυλή της Ελλάδας» και η Ελλάδα αποτελεί τον «διάδρομο προς την Ευρώπη». Ο Σύριος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στα 5 χρόνια αιματηρών συγκρούσεων με πάνω από 300.000 νεκρούς και με περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και τις τεράστιες υλικό-τεχνικές καταστροφές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του κ. Νικολόπουλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, ο τελευταίος αναφέρθηκε στη στρατηγική των ΗΠΑ που ήθελαν την ανατροπή του προέδρου Άσαντ για να καταστήσουν εφικτή την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από το Κατάρ προς την Ευρώπη μέσω Συρίας και Τουρκίας, το οποίο θα ανταγωνιζόταν το Ρωσικό φυσικό αέριο, αλλά και να εξαλείψει έτσι την παρουσία των Ρώσων στην Συρία που διαθέτουν την μόνη σταθερή βάση στην Μεσόγειο, στη Λαττάκεια. Για την ανατροπή του Άσαντ συνεργάστηκαν οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ και Τουρκία.

Το Αμερικανικό σχέδιο που υιοθέτησε και ο σκληρός πυρήνας της Ευρώπης μετατράπηκε σε εφιάλτη, αφού οι δήθεν μετριοπαθείς Ισλαμιστές αποδείχθηκαν γρήγορα ακραίοι και αιμοσταγείς δολοφόνοι και ξανάφεραν στην επικαιρότητα την βαρβαρότητα ως μέσο επικράτησης του ακραίου Ισλάμ.

Η πρόεδρος της Βουλής στο ίδιο μήκος κύματος είπε ότι η αντίσταση του λαού πέντε χρόνια τώρα κατέδειξε το φιάσκο στην Συρία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Η εικόνα που εκπέμπει διεθνώς το Ισλαμικό Κράτος με τις απερίγραπτες βαρβαρότητες εκθέτει τον Δυτικό κόσμο που το υποστήριξε αρχικά και το χρησιμοποίησε ως πολιορκητικό κριό κατά του Προέδρου Άσαντ.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας με δημοσιογράφους είπε: 


«Αξίζει να αναφέρω αυτά που είπε ο Πρόεδρος Άσαντ κατά την συνάντησή μας και με τα οποία είμαι σύμφωνος. Δηλαδή ότι θεωρεί εξαιρετικά οξύμωρο, η Δύση που ταυτίζεται με την προστασία των δικαιωμάτων όλων των θρησκευτικών, εθνολογικών και επί μέρους μειονοτικών ομάδων, η Δύση που θέλει να επιβάλει την πολυπολιτισμικότητα, η Δύση να ανέχεται τους μανιακούς του ISIS, που μόνο ισοπεδώνουν, σκοτώνουν και καταστρέφουν χωρίς κανένα σεβασμό, ανθρώπους, θρησκείες και πολιτισμούς».

Ο Πρόεδρος της Συρίας παραχώρησε και ολιγόλεπτη συνέντευξη στον δημοσιογράφο του Ε, Στέφανο Κωνσταντινίδη. 


Ο Πρόεδρος Άσαντ είπε πως δεν είναι αντίθετος στην διεξαγωγή προεδρικών εκλογών, μετά το τέλος των εχθροπραξιών. Είναι έτοιμος να παραχωρησει αμνηστεία στους αντάρτες, εάν υπάρξει παράδοση των όπλων, ενώ η θανατική ποινή στη Συρία είναι θέμα της δικαιοσύνης και όχι των πολιτικών να αποφασίζουν.

Στην ερώτηση για μυστικές συνομιλίες της Συρίας και της Γαλλίας και πληροφόρηση των Ευρωπαίων για 3000 τζιχαντιστές που κυκλοφορούν με Συριακά διαβατήρια, ο Σύριος Πρόεδρος αρνήθηκε το γεγονός, καθώς, όπως είπε, η Συρία παλεύει για την ειρήνη ενώ οι Γάλλοι και οι Ευρωπαίοι υποστηρίζουν την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους.





Με πληροφορίες από τα Tribune και Sana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου