Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Ανταλλαγή λιμανιών Ελλάδας και Βουλγαρίας

Την ανταλλαγή λιμανιών μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας έχουν συζητήσει οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βουλγαρικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κατά την επιθεώρηση της προόδου των έργων για την κατασκευή του αγωγού IGB (Interconnector Greece Bulgaria),  ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοβ είπε πως Ελλάδα και Βουλγαρία θα πρέπει να μπορούν να μοιράζονται τους πόρους τους.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός είπε πως η Βουλγαρία θα πρέπει να μπορεί να χρησιμοποιεί το Αιγαίο Πέλαγος και η Ελλάδα τον Εύξεινο Πόντο.

Ο Μπόικο Μπορίσοβ πρόσθεσε πως η κατασκευή ενός δρόμου που θα ενώνει την Αλεξανδρούπολη και το Ντιμίτροβγκραντ θα έδινε πρόσβαση στη Βουλγαρία στο Αιγαίο Πέλαγος και πρόσβαση στην Ελλάδα στον Εύξεινο Πόντο και τον Δούναβη.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η προοπτική να αποκτήσουν οι δύο χώρες πρόσβαση σε συγκεκριμένα λιμάνια χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα, έχει συζητηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι, η Ελλάδα θα αποκτήσει πρόσβαση στον βορρά, στη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Ρωσία, ενώ η Βουλγαρία θα αποκτούσε πρόσβαση στο νότο, κατέληξε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.


Η κόκκινη κουκκίδα στο χάρτη είναι το Ντιμίτροβγκραντ της Βουλγαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου