Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Ευρώπη: Όχι μόνο δεν δέχεται πρόσφυγες από την Ελλάδα αλλά τους στέλνει πίσω στην Ελλάδα!

Τα παράπονά τους εκφράζουν οι Γερμανοί, επειδή ένα χρόνο μετά την συμφωνία Ελλάδας – Γερμανίας για επιστροφή των προσφύγων στην πρώτη χώρα εισόδου, η συμφωνία έχει πάρα πολύ μικρή εφαρμογή.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Deutsche Welle, πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Γερμανία συμφώνησε με την Ελλάδα για την επαναπροώθηση στην πρώτη χώρα εισόδου της ΕΕ και με γρήγορες διαδικασίες, όσων προσφύγων συλλαμβάνονταν από τη Γερμανική αστυνομία στη μεθόριο με την Αυστρία.

Η συμφωνία θεωρήθηκε λύση σωτηρίας για την καγκελάριο Μέρκελ για να σωθεί η συνοχή της κυβέρνησης του μεγάλου συνασπισμού, από τις πιέσεις του Υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης. Στην ίδια συμφωνία προχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος και με την Ισπανία.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε άρθρο της αναφέρει ότι τους τελευταίους 14 μήνες επαναπροωθήθηκαν στην Ελλάδα μόνο 34 πρόσφυγες, «αισθητά λιγότεροι από ότι περίμεναν πολλοί πολιτικοί από την Χριστιανική Ένωση» ενώ «στους 14 μήνες επαναποωθήθηκαν στην Ισπανία μόλις 2 πρόσφυγες».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι τα στατιστικά στοιχεία προκύπτουν από απάντηση της Γερμανικής κυβέρνησης, την οποία έχει στη διάθεσή της, έπειτα από επερώτηση του κόμματος της Αριστεράς.

«Από την οπτική γωνία της Κ.Ο του κόμματος "η Αριστερά" η επαναπροώθηση προσφύγων αντίκειται στο Ευρωπαϊκό δίκαιο. Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Εσωτερικών να καμώνεται ότι η συμφωνία με την Ελλάδα και την Ισπανία είναι συμβατή με το κοινοτικό δίκαιο, ανέφερε η Ούλα Γιέλπκε, εκπρόσωπος του κόμματος σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, παραπέμποντας στα ασφαλιστικά μέτρα του διοικητικού δικαστηρίου του Μονάχου, το οποίο διέταξε την επιστροφή στη Γερμανία Αφγανού που είχε επαναπροωθηθεί στην Ελλάδα. Οι επαναπροωθήσεις είναι παράνομες, γιατί το Γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν διαθέτει αξιόπιστα στοιχεία γύρω από το εάν οι παθόντες θα δικαιούνται να συνεχίσουν τη διαδικασία χορήγησης ασύλου στην Ελλάδα» αναφέρει η Γερμανική εφημερίδα μεταφέροντας την επιχειρηματολογία της βουλευτού.

Ταυτόχρονα, σε άλλο δημοσίευμα της DW αναφέρεται πως σε 20 χρόνια από σήμερα, 1 στους 3 κατοίκους της Γερμανίας θα είναι μετανάστης, ενώ στις μεγάλες πόλεις, μέχρι και το 70% των κατοίκων δεν θα είναι Γερμανικής προέλευσης.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου