Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

PEW Research Centre: πόσα εκατομμύρια είναι οι μετανάστες στην Ευρώπη

Η Ευρώπη δέχτηκε ένα τεράστιο αριθμό μεταναστών τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η συζήτηση για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση σε σχέση με τις κοινωνικές παροχές, τα θέματα ασφαλείας, τις διαδικασίες απέλασης και τις προσπάθειες ενσωμάτωσης.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του κέντρου ερευνών PEW, μεταξύ όσων μεταναστών έφτασαν στην Ευρώπη, υπάρχουν και πάρα πολλοί παράνομοι. Αυτό προστέθηκαν σε όσους ήδη ζούσαν εδώ και αρκετά χρόνια παράνομα στην Ευρώπη. Έτσι σήμερα, μιλάμε για εκατομμύρια παράνομους μετανάστες.


Σύμφωνα με την έρευνα του Κέντρου Ερευνών PEW υπολογίζεται πως το 2017 ζούσαν στην Ευρώπη μεταξύ 3,9 και 4,8 εκατομμύρια παράνομοι μετανάστες. Το 2016 είχε υπολογιστεί πως ο αριθμός τους ήταν 4,1 με 5,3 εκατομμύρια.

Το σύνολο των παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη αντιστοιχεί στο 1% του πληθυσμού των 28 χωρών μελών της ΕΕ συν της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, της Νορβηγίας και της Ελβετίας.

Οι νόμιμοι μετανάστες στην Ευρώπη υπολογίζονται μεταξύ 19,6 και 20,5 εκατομμύρια.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου