Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Βρετανική κυβέρνηση: άχρηστες οι 400.000 στολές για covid-19 που μας έστειλε η Τουρκία

Βρετανός Υπουργός επιβεβαίωσε ότι 400.000 στολές από την Τουρκία για την προστασία των ιατρών από τον κορωνοϊό ήταν κακής ποιότητας.

Πριν από αρκετές εβδομάδες είχε ανακοινωθεί πως οι στολές για την προστασία του προσωπικού των νοσοκομείων από την Τουρκία ήταν απαραίτητος, αλλά ο εξοπλισμός καθυστέρησε πολύ για να φτάσει στη Βρετανία.

Ο Υπουργός Brandon Lewis χαρακτήρισε τις στολές που έφτασαν από την Τουρκία άχρηστες για ιατρική χρήση, καθώς δεν καλύπτουν τα στάνταρ προστασίας. Προσπάθησε όμως να υποβαθμίσει το γεγονός, υποστηρίζοντας πως πρόκειται μόνο για ένα φορτίο.

Ο Υπουργός δεν διευκρίνισε αν θα ζητηθούν πίσω τα χρήματα από την Τουρκία, όπως και γιατί δεν εξετάστηκαν δείγματα των στολών πριν παραγγελθούν.

Οι στολές βρίσκονται αποθηκευμένες στο αεροδρόμιο Χίθροου. Εκπρόσωπος του εθνικού συστήματος υγείας είπε πως θα ζητηθεί αποζημίωση από την Τουρκία, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις.

Οι παραδώσεις των στολών από την Τουρκία στη Βρετανία ξεκίνησαν στις 22 Απριλίου και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Όμως όλες οι στολές κρίθηκαν ακατάλληλες και αναμένεται να επιστραφούν.

Σύμφωνα με έρευνα, τα περισσότερα μέλη της Βρετανικής Ένωσης Υγειονομικών υπαλλήλων έχουν δηλώσει ότι χρησιμοποιούν δικές τους στολές και μέσα προστασίας ή υλικό που προέρχεται από δωρεές.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.


Με πληροφορίες από τον Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου