Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Έβρος: ποιος λέει ψέματα;

Με αφορμή τις πληροφορίες για κατάληψη Ελληνικού εδάφους, τα διαβήματα και τις διαψεύσεις για το τι συμβαίνει στον Έβρο, αναρωτιόμαστε, ποιος λέει ψέματα;

Τελικά, τι συμβαίνει στον Έβρο;

Μετά τα δημοσιεύματα Ευρωπαϊκών και Ελληνικών μέσων ενημέρωσης πως Τούρκοι στρατιώτες κατέλαβαν 16 στρέμματα Ελληνικού εδάφους στον Έβρο, υπήρξαν διαβήματα και διαψεύσεις.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε εχθές το cosmostatus, η Βρετανική εφημερίδα The Sun, αλλά και άλλα μέσα ενημέρωσης από την Αγγλία και την Γερμανία, μετέδωσαν εχθές πως Τούρκοι στρατιώτες κατέλαβαν 16 στρέμματα Ελληνικής γης στον Έβρο, στην περιοχή Μελισσοκομείο.

Εχθές το απόγευμα, το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι «κατόπιν εντολής του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, έχει διενεργηθεί διάβημα προς την τουρκική πλευρά».

Σήμερα, η ΕΡΤ μετέδωσε στο δελτίο ειδήσεων αλλά και στην ιστοσελίδα της πως «σε αυστηρό Διάβημα προς την Άγκυρα, προέβη η Αθήνα με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, για την νέα αυθαιρεσία της Τουρκίας στον Έβρο, η οποία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την εποχική αλλαγή της κοίτης του ποταμού για να δημιουργήσει μία ακόμα εστία έντασης με την Ελλάδα».

Σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε γραπτή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι «με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έγραψε στο Twitter:
«Είναι ντροπή να υιοθετεί κάποιος fake news και να ισχυρίζεται ότι έχει καταληφθεί έδαφος της χώρας του από ξένη δύναμη. Η γελοιότητα συμπορεύεται με την ανευθυνότητα».

Τελικά, ποιος μεταδίδει Fake News;;;
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης;
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ;
Η ΕΡΤ;
Το Υπουργείο Εξωτερικών;
Ο Υπουργός Εξωτερικών;
Αναζητείται σοβαρή και υπεύθυνη απάντηση από την Ελληνική Κυβέρνηση.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου