Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Σε μαζική παραγωγή το Τουρκικό μη επανδρωμένο άρμα μάχης

Η Τουρκική Αμυντική Βιομηχανία ξεκινά την μαζική παραγωγή του μη επανδρωμένου άρματος μάχης, μετά την υπογραφή των σχετικών συμφωνιών.

Το «mini tank» της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας θα παραχθεί από την εταιρεία ASELSAN, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Sabah, μετά την αποκάλυψη του πρωτοτύπου, που είναι ένα ελαφρύ, μέσης τάξης, πρώτου επιπέδου μη επανδρωμένου άρματος.

Τα Μη Επανδρωμένα Άρματα (ΜΕΑ) θα παραδοθούν στις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ως μέρος της συμφωνίας συνεργασίας με την επίσης Τουρκική εταιρεία Katmerciler.

Τα ΜΕΑ θα χρησιμοποιηθούν για αποστολές αναγνώρισης, παρακολούθησης, εντοπισμού στόχων, ενώ θα φέρουν και οπλικά συστήματα. Τα ΜΕΑ θα λειτουργούν με τηλεχειρισμό και με αυτονομία.

Η εταιρεία ASELSAN ήδη προμηθεύει τον Τουρκικό στρατό με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μη επανδρωμένα πλοία, μη επανδρωμένα οχήματα και ρομπότ καταστροφής βομβών.

Το οπλισμένο ΜΕΑ που ανέπτυξαν η ASELSAN και η Katmerciler λειτουργεί ως «mini tank» και αναπτύχθηκε μετά από ενσωμάτωση διαφόρων προτάσεων.

Το θερμικό τους αποτύπωμα είναι πολύ μικρό και παρέχονται σε ηλεκτρική και υβριδική εκδοχή. Τα ΜΕΑ μπορούν να επιχειρούν σε όλες τις συνθήκες και σε παντός είδους έδαφος, με κλίση 60%, με υψηλές ταχύτητες και επιλογή διαφόρων τύπων οπλικών συστημάτων, ελαφρών και βαρέων. Επίσης παρέχεται δορυφορική πλοήγηση και ζεύξη.

Το ΜΕΑ μπορεί να συνδεθεί και να εξυπηρετήσει επιχειρήσεις SAR, μεταφοράς τραυματιών, μεταφοράς φορτίου, ακόμη και για μεταφορά αμφίβιων οχημάτων. Μπορεί να μεταδώσει πληροφορίες για το περιβάλλον, τους στόχους και χαρτογραφεί την περιοχή που βρίσκεται. Με το ενσωματωμένο σύστημα Stabilized Advanced Remote Weapon System της ASELSAN μπορεί να εντοπίζει και να καταστρέφει τον στόχο αυτόματα.

Η Τουρκία προχωρά και μεγαλώνει την Αμυντική της Βιομηχανία, η οποία παράγει όλων των ειδών τα οπλικά συστήματα για τον Τουρκικό στρατό.
Η Ελλάδα συνεχίζει να παρακολουθεί με ψυχραιμία…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου