Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Η Τουρκία κατηγορεί τον Χαφτάρ ότι χρησιμοποιεί μισθοφόρους

Η Τουρκία κατηγορεί τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ πως χρησιμοποιεί μισθοφόρους για να νικήσει στον πόλεμο κατά του επικεφαλής του GNA Φαγιέζ Αλ Σαράζ.

Το αστείο στην υπόθεση είναι πως η Τουρκία κατηγορεί τον ΛΕΣ για χρήση μισθοφόρων, ενώ αυτή μεταφέρει και χρησιμοποιεί μισθοφόρους από τη Συρία εδώ και μήνες. Ο αριθμός των τζιχαντιστών μισθοφόρων που έχει στείλει η Τουρκία στη Λιβύη, πλησιάζει τους 10.000.

Επίσης, η Τουρκία είναι αυτή που έστειλε στρατό, θωρακισμένα οχήματα και UAV (αναγνωριστικά και βομβαρδιστικά) στη Λιβύη ενάντια στον ΛΕΣ, προσπαθώντας να διατηρήσει με κάθε τρόπο στην εξουσία τον Αδελφό Μουσουλμάνο Φαγιέζ Αλ Σαράζ.

Για μερικά από τα επιτεύγματα της Τουρκίας στη Λιβύη διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Μέσω του πρακτορείου Anadolu η Τουρκία ισχυρίζεται ότι μισθοφόροι από το Σουδάν, το Τσάντ και τη Ρωσία (Wagner Group) υποστηρίζουν τον ΛΕΣ. Υπάρχει και σχετικό βίντεο, όπου αναφέρεται πως οι μισθοφόροι διοικούνται από αξιωματικούς από την Γαλλία, την Αίγυπτο και τα ΗΑΕ.

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται πως οι Σουδανοί μαχητές εξαπατήθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την εταιρεία Blackshield και στάλθηκαν στη Λιβύη, κατά παράβαση των οδηγιών του ΟΗΕ, ενώ ο ΟΗΕ είναι ενήμερος για αυτές τις εξελίξεις.

Οι Σουδανοί μαχητές εκπαιδεύτηκαν στα ΗΑΕ και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Βεγγάζη, τη Σύρτη και άλλες περιοχές της Λιβύης που βρίσκονται υπό την διοίκηση του ΛΕΣ.

Στο δημοσίευμα γίνονται αναφορές σε προηγούμενα άρθρα «αποκάλυψης» της δράσης των Σουδανών μισθοφόρων στη Λιβύη, ενώ παραθέτονται στοιχεία από φωτογραφίες, βίντεο και δορυφορικές φωτογραφίες για την δράση των 100-200 Σουδανών στη Λιβύη.

Είναι βέβαιο πως στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης έχουν εμπλακεί πολλοί μισθοφόροι, από διάφορες χώρες, στο πλευρό και των δύο παρατάξεων. Το να κατηγορεί όμως η Τουρκία τον ΛΕΣ για χρήση μισθοφόρων, προκαλεί μόνο γέλιο…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου