Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Η προκλητική και αήθης ρητορική της Τουρκίας συνεχίζεται

Γλώσσα πεζοδρομίου κατά της Ελλάδας και της Γαλλίας από τους Τούρκους πολιτικούς, οι οποίοι με τις πλάτες των Γερμανών, των Ισπανών και των Ιταλών, αποθρασύνονται.


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε σημερινή του ομιλία, εκτός από την αήθη επίθεση επιπέδου πεζοδρομίου στην οποία προχώρησε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμμάνουελ Μακρόν, έκανε λόγο για λύση δύο κρατών στην Κύπρο «είτε αρέσει αυτό είτε όχι» στην Ελλάδα, θεωρώντας την τη μόνη λύση για τους Τουρκοκυπρίους που είναι αποκλεισμένοι εδώ και 50 χρόνια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι «το άτομο που ηγείται της Γαλλίας, συνέχεια με στοχοποιεί και μου επιτίθεται» αναφερόμενος στον Γάλλο Πρόεδρο, αρνούμενος υποτιμητικά να πει το όνομά του. «Εσύ τι δουλειά έχεις με εμένα; Να λογοδοτήσεις πρώτα για την Αλγερία» πρόσθεσε ο βαρύμαγκας Ταγίπ Ερντογάν.

Σε σχέση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό είπε τα εξής απίστευτα:
«Έκανα μια δήλωση πώς μπορούμε να συναντηθούμε με τον Μητσοτάκη. Έκανα αυτή τη δήλωση και είδα πως ο Μητσοτάκης με προκαλεί. Είπαμε να ξεκινήσουν οι συναντήσεις των διαβουλεύσεων, με την παλιά τους ονομασία οι διερευνητικές επαφές και την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν στο Ντολμά Μπαχτσέ. Η δεύτερη συνάντηση  θα γινόταν στην Αθήνα. Ο Μητσοτάκης με προκάλεσε. Όταν εσύ με προκαλείς, πως να συναντηθούμε εμείς οι δυο; Εσύ πρώτα πρέπει να ξέρεις τα όριά σου. Αν πράγματι αναζητάς την ειρήνη, μη με προκαλείς. Μάθε τα όρια σου. Αν δεν ξέρεις τα όρια σου, σημαίνει πως εσύ κλότσησες το τραπέζι και δραπέτευσες από το τραπέζι (των συνομιλιών). Εμείς δεν φύγαμε από το τραπέζι. Κι αν συνεχιστεί αυτό, εμείς δεν μπορούμε να καθίσουμε μαζί σου στο τραπέζι. Είναι ξεκάθαρα αυτά που έχετε κάνει στα νησιά. Σε τι βασίζεστε; Πάλι πιστεύετε πως θα σας έρθει βοήθεια από κάπου; Σ’ αυτό βασίζεστε; Αν έχετε τέτοια εντύπωση, κάνετε λάθος. Οποιαδήποτε βοήθεια κι αν έρθει, να ξέρετε πως η Τουρκία είναι όρθια, είναι στη θέση της και ξέρει τι να κάνει, όταν χρειαστεί».

Αλήθεια, τα δικά του όρια τα γνωρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν και το ασκέρι του; Αυτοί γιατί προκαλούν με την αήθη ρητορική τους;

«Δεν υπάρχει λύση για την Κύπρο εκτός από αυτή των δύο κρατών. Είτε το δέχεστε είτε όχι. Δεν υπάρχει ομοσπονδία πια» είπε για την Κύπρο ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Η παρουσία του Τουρκικού στρατού στην Κύπρο είναι μόνιμη και δεν θα αποσυρθεί. Ο Τουρκικός στρατός είναι ειρηνευτική δύναμη και δεν μπορεί ποτέ να χαρακτηριστεί ως δύναμη κατοχής» δήλωσε προκλητικά και ο Ομέρ Τσελίκ.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι, δεν αναγνωρίζουν το γεγονός (σύμφωνα με τον ΟΗΕ) ότι ο Τουρκικός στρατός σκότωσε, βίασε, εκτόπισε και φτωχοποίησε τους Κυπρίους, αναγκάζοντάς τους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους με την εισβολή του 1974. Εξαιτίας της κατοχής από τον Τουρκικό στρατό του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραμένουν αποκλεισμένοι οι Τουρκοκύπριοι επί 47 χρόνια, καθώς ο Τουρκικός στρατός κατοχής αποτρέπει την επανένωση του νησιού.

Θα επαναλάβουμε για ακόμη μία φορά: η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από σφαλιάρες. Εάν δεν είμαστε έτοιμοι να ρίξουμε δυνατές σφαλιάρες, εάν δεν είναι πανέτοιμος ο στρατός μας να ρίξει τις κατάλληλες σφαλιάρες, χωρίς δισταγμό, τότε η εθνική μας ακεραιότητα, ακόμη και η συνολική μας ύπαρξη, βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο από τον τουρκικό νέο-μεγαλοϊδεατισμό και νέο-οθωμανισμό.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου