Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζεται

Ρώσοι, Αμερικανοί, Σύριοι και Κούρδοι συνεχίζουν τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.


Πάνω από 200 είναι οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους τις τελευταίες 48 ώρες.

Τα Ρωσικά μαχητικά πραγματοποίησαν 112 επιθέσεις την Τετάρτη και 90 την Τρίτη κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, ανατολικά της Hama και στην έρημο Deir ez-Zor, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 30 τζιχαντιστές.

Ταυτόχρονα, μέσα στον Φεβρουάριο, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με τη βοήθεια των Αμερικανικών Δυνάμεων και των συμμάχων τους, πραγματοποίησαν πολλές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους και συνέλαβαν περισσότερα από 40 μέλη του. Οι επιχειρήσεις έγιναν στη Hasakah και στην Deir ez-Zor, στα σύνορα με το Ιράκ.

Κατά τις επιχειρήσεις ανακαλύφθηκε ένα μεγάλο τούνελ που χρησιμοποιούνταν ως ορμητήριο από το Ισλαμικό Κράτος, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και όπλων.

Στις επιχειρήσεις έλαβαν μέρος οι Κουρδικές Δυνάμεις (SDF) συνεπικουρούμενες από τις Γυναικείες Ομάδες Προστασίας (UPJ), τους Κούρδους του YPG και τις Εσωτερικές Δυνάμεις Ασφαλείας (Asayish).

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου