Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Η Τουρκία δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της και κατηγορεί την Ελλάδα γι’ αυτό!

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση της αρχής μη επαναπροώθησης παράνομων μεταναστών, ενώ η ίδια δεν φροντίζει να αποτρέπει τους παράνομους μετανάστες να παραβιάζουν τα σύνορα της Ελλάδας, όπως έχει συμφωνήσει με την ΕΕ.


Οι παράνομοι μετανάστες που συλλαμβάνονται στην Ελλάδα προέρχονται από την Τουρκία. Διασχίζουν παράνομα τον ποταμό Έβρο ή με μια βάρκα φτάνουν παράνομα στα Ελληνικά νησιά από τα Μικρασιατικά παράλια.

Η Τουρκία παραβιάζει ή αδυνατεί να τηρήσει την συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, έναντι σημαντικής οικονομικής αμοιβής (6 δισεκατομμύρια ευρώ), δηλαδή να αποτρέπει την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα. Αντί η Τουρκία να κάνει αυτοκριτική και να αναζητήσει τρόπους αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, κατηγορεί την Ελλάδα για δήθεν βίαιες επαναπροωθήσεις!

Έτσι, ο Yavuz Selim Kıran, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της υποτιθέμενης συμμάχου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ Τουρκίας και υποτίθεται υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ, δήλωσε ότι 80.000 παράνομοι μετανάστες επαναπροωθήθηκαν παράνομα στην Τουρκία από την Ελλάδα, στην οποία φυσικά είχαν εισέλθει παράνομα, προερχόμενοι από την Τουρκία.

«Δυστυχώς, ορισμένες χώρες δεν καταφέρνουν να μην παραβιάζουν θεμελιώδεις  αρχές του διεθνούς δικαίου» δήλωσε ο Yavuz Selim Kıran και πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει αποδείξεις για τις παράνομες επαναπροωθήσεις που κάνει η Ελλάδα και στέλνει πίσω στην Τουρκία τους παράνομους μετανάστες, τις οποίες αποδείξεις έχει στείλει στην ΕΕ και σε άλλους παγκόσμιους οργανισμούς.

«Πρέπει να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό μοντέλο συνεργασίας για εφαρμογή των νόμων για τους πρόσφυγες στην περιοχή μας και την πάταξη των διακινητών» είπε ο Τούρκος αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ξεχνώντας να ξεκινήσει με την πάταξη των Τούρκων διακινητών που εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια έχουν μεταφέρει στην Ελλάδα εκατομμύρια παράνομων μεταναστών έναντι αδράς αμοιβής.

Ο Yavuz Selim Kıran υποστήριξε πως στην Τουρκία έχουν γεννηθεί πάνω από 600.000 παιδιά προσφύγων από τη Συρία, ενώ η Τουρκία έχει βοηθήσει 9 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένους από τη Συρία.

Άραγε σε αυτά τα 9 εκατομμύρια περιλαμβάνονται και οι Κούρδοι της Συρίας για τους οποίους η Τουρκία κατηγορείται για γενοκτονία και εθνοκάθαρση;

Ο Τούρκος Αν.Υπ.Εξ. υποστήριξε επίσης ότι η Τουρκία έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής 40 δισεκατομμύρια δολάρια από τα κρατικά της ταμεία για να βοηθήσει τους Σύριους να ξεφύγουν από τον πόλεμο.

Το πιο πιθανό βέβαια είναι αυτά τα χρήματα να αποτελούν τις πολεμικές δαπάνες της Τουρκίας κατά τις επιχειρήσεις εισβολής και κατοχής εδαφών της Συρίας.

Τέλος, ο Yavuz Selim Kıran υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει αποτρέψει την παράνομη είσοδο στην ΕΕ περισσοτέρων από 2 εκατομμυρίων παράνομων μεταναστών, αλλά ξέχασε να αναφέρει πως επισήμως έχουν περάσει άλλα 2 εκατομμύρια.

Την περασμένη Δευτέρα και ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι επαναπροώθησε στην Τουρκία 9000 παράνομους μετανάστες μέσα στο 2020.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε επίσης την ΕΕ πως έδωσε στην Ελλάδα 3 δισεκατομμύρια ευρώ για 100.000 πρόσφυγες, ενώ στην Τουρκία υποσχέθηκε 6 δισεκατομμύρια ευρώ για 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, αλλά και βίζα για τους Τούρκους πολίτες ώστε να ταξιδεύουν ελεύθερα στην ΕΕ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου