Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Να επιβάλλει τους δικούς της όρους στην ΕΕ θέλει η Τουρκία

Μπορεί επί 5 χρόνια να μην είχε προσκληθεί η Τουρκία στις Βρυξέλλες, με το που προσκλήθηκε έθεσε τους δικούς της όρους για την συνέχιση των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Οι υποεξοπλισμένες Belharra και η υποβάθμιση του στόλου…

Μπορεί η κυβέρνηση να καυχιέται για την «ενίσχυση» του στόλου με την παραγγελία τριών (3) νέων Γαλλικών φρεγατών Belharra, όμως η πραγματικότητα είναι άλλη και … οδυνηρή.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Γιατί η Τουρκία δεν θα πρέπει να πάρει ποτέ F-35

Μήπως ο Τζο Μπάιντεν και ο Άντονι Μπλίνκεν επαναφέρουν την συμφωνία με την Τουρκία για τα F-35; Αφήστε τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσουν προτεραιότητα στου ευσεβείς πόθους έναντι της στρατηγικής πραγματικότητας.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Αποκατάσταση σχέσεων Τουρκίας – Συρίας: μηδέν εις το τετράγωνο

Οι προσπάθειες των διαφόρων φιλικών χωρών προς την Τουρκία και την Συρία, για την αποκατάσταση των σχέσεων, δεν απέδωσαν καρπούς, καθώς η κατοχή εδαφών της Συρίας από την Τουρκία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Απαιτείται απάντηση / αντίδραση στους Χούτι

Το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion της Delta Tankers, δέχθηκε επίθεση από δύο μικρά σκάφη των Χούτι και επλήγη από βλήματα τύπου RPG, σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης.

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για τις δασικές πυρκαγιές

Η ΕΕ στην πραγματικότητα αδιαφορεί για τις δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη, καθώς η έλλειψη δένδρων και οι πολλές καταστροφικές δασικές πυρκαγιές ενισχύουν το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής που μετατράπηκε λεκτικά σε κλιματική κρίση.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΕΛΙΑΜΕΠ: Η Τουρκία είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη (video)

Το αφήγημα και τον μεγαλοϊδεατισμό της Τουρκίας έχει υιοθετήσει πλήρως το ΕΛΙΑΜΕΠ, που λυμαίνεται διαχρονικά την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, καταφέρνοντας να την μετατρέψει σε πλήρως υποχωρητική έναντι της Τουρκίας.

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Η Τουρκία μπλόκαρε τη συνεργασία του ΝΑΤΟ με το Ισραήλ

Η Τουρκία έχει μπλοκάρει τη συνεργασία μεταξύ του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ από τον Οκτώβριο, λόγω του πολέμου στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι η συμμαχία δεν πρέπει να εμπλέκεται με το Ισραήλ ως εταίρο μέχρι να τερματιστεί η σύγκρουση, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές.

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Διήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο από τον Χακάν Φιντάν με ... φόντο την ΑΟΖ;

Για δύο ημέρες θα επισκεφτεί την Αίγυπτο ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, όπου με τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Μπαντρ Αμπντελαττί, θα προετοιμάσουν την Επίσκεψη του Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στην Τουρκία.

Η Τουρκία θα επιτεθεί στο ΝΑΤΟ με Αμερικανικά πλοία;

Η Τουρκία αγοράζει Αμερικανικά όπλα για την Αεροπορία της, το Ναυτικό της και τον Στρατό της. Τα όπλα αυτά πωλούνται στην Τουρκία από τους Αμερικανούς, με το πρόσχημα της ενίσχυσης του ΝΑΤΟ. Όμως, τελικά, η Τουρκία είναι πιθανότερο να χρησιμοποιήσει (και το έχει κάνει) τα Αμερικανικά όπλα εναντίον των Αμερικανών και των συμμάχων στο ΝΑΤΟ, παρά για την άμυνα του ΝΑΤΟ.

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Εάν η Τουρκία εισβάλλει στο Ισραήλ, θα το κάνει με Αμερικανικά όπλα!

Το Αμερικανικό Κογκρέσο και η κυβέρνηση των Δημοκρατικών του Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις, αποφάσισαν ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να ενισχυθεί η Τουρκία με 40 καινούρια F-16, με την αναβάθμιση άλλων 79 και με την πώληση πολλών όπλων αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δεν είχαν όμως σκεφθεί ποτέ ότι η Τουρκία θα απειλούσε με εισβολή το Ισραήλ για χάρη της Χαμάς, της Χεζμπολά και γενικότερα των Παλαιστινίων…