Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Δημοσκόπηση: Σε ελεύθερη πτώση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Άνοδος της παραδοσιακής δεξιάς

Τεράστιες απώλειες καταγράφει η ΝΔ που μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης δείχνει σημάδια αποδιοργάνωσης.


Η κυβέρνηση χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών, καθώς το 79% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά το έργο της, ενώ μόλις το 19% εκφράζεται θετικά.

Δεν είναι μόνο η ακρίβεια, δεν είναι μόνο η αδικαιολόγητη αύξηση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος που οφείλεται στην παράλογη εισαγωγή της τιμής του ρεύματος στο «χρηματιστήριο ενέργειας» αντί να διατηρηθεί το προηγούμενο καθεστώς των σταθερών χρεώσεων, δεν είναι μόνο η ανικανότητα και η ανυπαρξία της κυβέρνησης στα εθνικά μας θέματα και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, δεν είναι μόνο η απραξία και οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στα απαραίτητα για την άμυνα της χώρας εξοπλιστικά προγράμματα, είναι και η πλήρης ανικανότητα της αντιπολίτευσης να εκφράσει αντιπολιτευτικό λόγο με τρόπο πιστικό και ικανό να συνεφέρει την ΝΔ.

Έτσι, λογικά παγιώνεται κοντά στο 8,8% η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου ισχυροποιείται φτάνοντας το 4%. Εάν αυτά τα 2 κόμματα, που ιδεολογικά δεν απέχουν καθόλου, ένωναν τις δυνάμεις τους, τότε με 12,8% θα ήταν αντιπολίτευση!!!

Η δημοσκόπηση της εταιρείας interview για το politic.gr σχετικά με την πρόθεση ψήφου των Ελλήνων πολιτών είναι χαρακτηριστική.

ΝΔ 22,2%
ΠΑΣΟΚ 11,7%
Ελληνική Λύση 8,8%
ΚΚΕ 8,7%
ΣΥΡΙΖΑ 8,3%
Φωνή Λογικής 4%
Πλεύση Ελευθερίας 3,9%
Νίκη 3,3%
Νέα Αριστερά 1,5%

Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν την πλήρη κατάρρευσης της Αριστεράς και της ιδεολογίας της, καθώς τα 3 κόμματα που την αποτελούν (ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά) που κάποτε ήταν ένα κόμμα και είχαν κερδίσει τις εκλογές (2015), συγκεντρώνουν 13,7%.

Η Αριστερά ηττάται και θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι ιδέες που προβάλλει, ΔΕΝ έχουν απήχηση στον Ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, που μόνο δεξιά δεν είναι, παρά την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς να πείσουν τον λαό ότι δήθεν είναι δεξιά, συμπεριφέρεται ως μια πραγματική φιλελέφτ κυβέρνηση της woke ιδεολογίας, που επιβάλει ήθη και έθιμα ξένα προς τον Ελληνικό λαό. Όταν τα στελέχη της ΝΔ αντιληφθούν ότι φταίνε οι ίδιοι και η ιδεολογία που ασπάζονται και ακολουθούν και επανέλθουν στον πρότερο δρόμο τους, τότε ίσως δουν και τα ποσοστά τους να αυξάνονται δημοσκοπικά. Ως τότε όμως, θα βλέπουν την πραγματική δεξιά, τον Βελόπουλο και την Λατινοπούλου, να αυξάνουν τα δικά τους ποσοστά και, ίσως, να καταλάβουν τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εάν παραμερίσουν τους εγωισμούς τους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, καταγράφεται έντονη δυσαρέσκεια και απαισιοδοξία στην κοινή γνώμη σχετικά με την πορεία της χώρας, καθώς το 72% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι μόλις του 25% που θεωρεί ότι η πορεία της είναι σωστή.

Δεν είναι στραβός ο γιαλός κύριοι βουλευτές. Στραβά αρμενίζετε.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου