Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

ΕΛΙΑΜΕΠ: Η Τουρκία είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη (video)

Το αφήγημα και τον μεγαλοϊδεατισμό της Τουρκίας έχει υιοθετήσει πλήρως το ΕΛΙΑΜΕΠ, που λυμαίνεται διαχρονικά την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, καταφέρνοντας να την μετατρέψει σε πλήρως υποχωρητική έναντι της Τουρκίας.


Σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, η διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη, μίλησε ως εκπρόσωπος της Τουρκικής κυβέρνησης, παρά ως σύμβουλος της Ελληνικής κυβέρνησης.

«Η Τουρκία είναι μια περιφερειακή δύναμη. Εμείς βλέπουμε πάντα την Τουρκία μέσα από τα δικά μας φίλτρα, από το διμερές μας πρόβλημα ή προβλήματα, βλέπουμε πάντα τη δική μας αγωνία στο Αιγαίο και στις θάλασσες. Ξεχνάμε ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη, έχει έναν μεγάλο γεωγραφικό και οικονομικό όγκο και μιλάει συνεχώς και παντού διότι έχει και άλλους γείτονες. Εμείς είμαστε οι εκ των δυσμών γείτονές της. Η Τουρκία έχει και πάρα πολλούς γείτονες εξ αριστερών (σ.σ. εννοεί εξ ανατολών). Αν συμπληρώσετε σ’ αυτό πάλι την προσωπική ιδέα του Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος αισθάνεται περίπου ηγέτης των μουσουλμάνων πιστών, αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Αλλά ποτέ μην ξεχνάμε ότι είναι άλλο το μέγεθος της Τουρκίας, είναι άλλες οι παραστάσεις της Τουρκίας. Εμείς είμαστε μια χώρα σταθερά Δυτική, με έναν συγκεκριμένο πολιτικό προσδιορισμό, με έναν συγκεκριμένο πολιτιστικό προσδιορισμό. Δεν είμαστε το ίδιο με την Τουρκία» είπε στην ΕΡΤ η Μαρία Γαβουνέλη, διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι εντελώς επικίνδυνο για τα Εθνικά μας συμφέροντα. Αποτελείται από μία ελίτ, η οποία φοβικά προσπαθεί να κατευνάσει το θηρίο που λέγεται Τουρκία, το οποίο συνεχώς αποθρασύνεται από την Ελληνική υποχωρητικότητα. Το ΕΛΙΑΜΕΠ υιοθετεί το Τουρκικό αφήγημα περί μεγάλης περιφερειακής δύναμης, που προφανώς δεν χωράει στα γεωγραφικά της σύνορα.

Όπως πάει το ΕΛΙΑΜΕΠ θα μας πει ότι δεν έγινε και τίποτε εάν αποδεχτούμε το Τουρκικό δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας, ότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε την ΑΟΖ που προβλέπεται από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας επειδή η Τουρκία είναι μεγάλη περιφερειακή δύναμη, ότι δεν μπορούμε να απαιτούμε την απελευθέρωση της Κύπρου επειδή η Τουρκία έχει συμφέροντα στην Κύπρο, ότι δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε μόνοι μας τον ενεργειακό πλούτο της ΑΟΖ μας και ότι αυτό θα είναι προς το συμφέρον μας να το κάνουμε μαζί με την Τουρκία (συνδιαχείριση), ότι η Βόρειος Ήπειρος δεν αποτελεί μέρος του Ελληνισμού και της Ελλάδας που δεν έχει απελευθερωθεί, ότι δεν έγινε και τίποτα εάν οι Σκοπιανοί θεωρηθούν απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, ότι, ότι, ότι...

Κάποιος θα πρέπει επιτέλους να εκδιώξει το ΕΛΙΑΜΕΠ από το Υπουργείο Εξωτερικών και την Κυβέρνηση. Και αυτός μπορεί να είναι μόνο ο Ελληνικός λαός.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου