Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Απαιτείται απάντηση / αντίδραση στους Χούτι

Το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο Sounion της Delta Tankers, δέχθηκε επίθεση από δύο μικρά σκάφη των Χούτι και επλήγη από βλήματα τύπου RPG, σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης.

Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των 25 αλλοδαπών μελών του πληρώματος, που είναι καλά στην υγεία τους, ενώ το δεξαμενόπλοιο έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές, δεν είναι σε θέση να κάνει ελιγμούς και έχει ακινητοποιηθεί.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Ιράκ με προορισμό τους Αγίους Θεοδώρους, δέχθηκε επίθεση με βλήματα από 2 μικρά σκάφη με γύρω στους 15 επιβαίνοντες ενώ έπλεε 72 ν.μ. δυτικά της Χοντεϊντά της Υεμένης, στην Ερυθρά θάλασσα.

Στο πλοίο επέβαινε ένοπλη ασφάλεια και υπήρξε σύντομη ανταλλαγή πυρών με τους μαχητές των Χούτι.

Λίγο αργότερα το πλοίο δέχθηκε και τρίτο πλήγμα, το οποίο προκάλεσε φωτιά στο πλοίο.

Η Ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να ανεχθεί επιθέσεις σε υπό Ελληνική σημαία πλοία από τους κατσαπλιάδες Χούτι.

Η απάντηση της Ελλάδας θα πρέπει να είναι ισχυρή. Απάντηση με τα Rafale, τα οποία λόγω έλλειψης αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν είτε κάποιο αεροδρόμιο της συμμάχου Αιγύπτου, είτε της συμμάχου Σαουδικής Αραβίας.

Η απάντηση θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να αντιληφθούν όλοι, ότι δεν μπορούν να παίζουν με τα συμφέροντα της Ελλάδας. Εάν η Ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει ότι δεν θα αντιδράσει, θα έχει αποδείξει την ανικανότητά της να προασπίσει τα Ελληνικά συμφέροντα και την δειλία της.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου