Επική αλλαγή στάσης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τους παράνομους μετανάστες, λόγω του αναβρασμού που επικρατεί στον Ελληνικό λαό μετά τις αθρόες αφίξεις από την Αφρική.
Η κοινωνία της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας εκφράζει την αγανάκτησή της για την αδυναμία ελέγχου των παράνομων αφίξεων από την Αφρική που έχει πάρει την μορφή εισβολής.
Οι αφίξεις παράνομων μεταναστών στην Κρήτη για το 2025 είναι σχεδόν 10.000 και αυτό δημιουργεί ασφυκτική πίεση στο νησί. Υπό το βάρος αυτό αλλά και του χθεσινού επεισοδίου στην Βεγγάζη, όπου εκδιώχτηκαν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, μαζί με τους αρμόδιους Υπουργούς Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας, η κυβέρνηση αποφάσισε να δράσει.
Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή ανακοίνωσε 3 μέτρα για την μετανάστευση:
1. αναστολή εξέτασης αιτήσεων ασύλου αρχικά για 3 μήνες για όσους καταφθάνουν στην Ελλάδα από την Αφρική με πλωτά μέσα. Όσοι μετανάστες εισέρχονται παράνομα στη χώρα θα συλλαμβάνονται και θα κρατούνται.
2. δημιουργία σε πρώτη φάση μίας και πιθανόν και δεύτερης μόνιμης κλειστής δομής στην Κρήτη.
3. οι συζητήσεις με τη Λιβύη θα συνεχιστούν, με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, να είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν, ώστε να αποτρέψουν βάρκες να φεύγουν από τη Λιβύη ή και όταν είναι εφικτό, αυτές οι βάρκες να επιστρέφουν από εκεί που ξεκίνησαν.
Διαπιστώνεται εντυπωσιακή αλλαγή στάσης της κυβέρνησης αναφορικά με την δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης παράνομων μεταναστών. Μέχρι πρόσφατα διακινούνταν η άποψη ότι η ΕΕ απαγορεύει την δημιουργία κλειστών δομών για μετανάστες.
Όμως, αυτό δεν είναι ακριβές. Αν και υπάρχει μια τάση προς τη δημιουργία πιο ανθρωπιστικών και ανοιχτών δομών φιλοξενίας, η ΕΕ έχει αναγνωρίσει την ανάγκη για κλειστές δομές σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για την διαχείριση των συνόρων και την εξέταση αιτήσεων ασύλου. Ωστόσο, υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτές τις δομές και την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τι συμβαίνει όμως με τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων των χωρών στις οποίες εισβάλλουν οι παράνομοι μετανάστες κατά δεκάδες χιλιάδες; Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα διαβιούν περίπου 850.000 νόμιμοι μετανάστες, δηλαδή το 8% των κατοίκων της χώρας δεν είναι Έλληνες. Το πόσοι είναι οι παράνομοι μετανάστες που διαβιούν στην Ελλάδα, δεν είναι γνωστό.
Η εφαρμογή σκληρών μέτρων για όσους φτάνουν παράνομα στην Ελλάδα είναι απαραίτητη ώστε να αποτραπούν οι υπόλοιποι να πληρώσουν 3000-5000 δολάρια για να κάνουν το ταξίδι από την Λιβύη στην Ελλάδα.
Μόνο εάν όποιος βρίσκεται στη χώρα παράνομα, συλλαμβάνεται και οδηγείται σε κλειστή δομή και στη συνέχεια απελαύνεται στη χώρα προέλευσής του, μόνο τότε θα μειωθούν οι παράνομες αφίξεις.
Σε όσους πουν ότι υπάρχουν χώρες που δεν δέχονται πίσω τους υπηκόους τους, η απάντηση της Ευρωπαϊκής (εάν θέλει να ονομάζεται) Ένωση, θα πρέπει να είναι αυστηρή: διακοπή των διπλωματικών σχέσεων των 27 μελών με αυτή την χώρα, διακοπή οποιασδήποτε χρηματοδότησης για οποιονδήποτε λόγο (ακόμη και για λεγόμενο ανθρωπιστικό), διακοπή των πτήσεων από και προς την χώρα αυτή και απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ των 27 ακόμη και των διπλωματικών αποστολών από αυτή τη χώρα, μέχρι να δεχτεί πίσω τους υπηκόους της.
Εάν οι παράνομοι μετανάστες βρεθούν σε κλειστές δομές (όπως στη Γυάρο και άλλα ακατοίκητα νησιά), τότε σύντομα θα παρακαλούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό μπορεί να είναι άδικο για κάποιους, αλλά είναι αδύνατο να μεταναστεύσει η μισή Αφρική και η μισή Ασία στην Ευρώπη με το έτσι θέλω.
Η Ευρώπη αδυνατεί να συντηρήσει, σε βάρος των Ευρωπαίων πολιτών, τα εκατομμύρια των Ασιατών και των Αφρικανών που καταφθάνουν παράνομα, καθώς δεν θέλουν να ενσωματωθούν, δεν θέλουν να ασπαστούν τον Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, ενώ προσπαθούν να μετατρέψουν την Ευρώπη σε μικρογραφία της τριτοκοσμικής πατρίδας τους.
Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους, όπως και η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Όποιος θέλει να έρθει στην Ευρώπη, θα πρέπει να ακολουθήσει την νόμιμη οδό.
Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου