Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Δημοσκόπηση: στο 34% οι Ευρωσκεπτικιστές στην Βρετανία

Σοκ στους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς προκαλούν οι δημοσκοπήσεις στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς το κόμμα του πρωτεργάτη του Brexit, Nigel Farage, λαμβάνει όσο λαμβάνουν αθροιστικά οι Συντηρητικοί και οι Εργατικοί!

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Observer / Guardian, στις ευρωεκλογές της 23ης Μαΐου οι Ευρωσκεπτικιστές του Nigel Farage αναμένεται να συγκεντρώσουν το 34% των ψήφων, οι Εργατικοί το 20%, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες το 12% και οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού Teresa May μόλις το 11%.

Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου των Βρετανών σε περίπτωση εθνικών εκλογών, προηγούνται οι Εργατικοί του Jeremy Corbyn με 28% και ακολουθούν οι Συντηρητικοί της Teresa May με 22% και το κόμμα του Brexit του Nigel Farage με 21%.

Η δημοσκόπηση έχει φέρει τον πανικό στα κόμματα της Βρετανίας, καθώς το κόμμα του Farage προωθεί το άμεσο Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian.
 

Μέχρι και ο πρώην πρωθυπουργός Tony Blaire επιστρατεύθηκε για να ζητήσει από τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ ενός κόμματος που θα υποστηρίζει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ο σκιώδης υπουργός Barry Gardiner πιστεύει πως η αντίδραση του κόσμου και η υποστήριξη του κόμματος του Brexit του Nigel Farage οφείλεται στην ανικανότητα του κυβερνόντος κόμματος να πετύχει την συντεταγμένη και με συμφωνία έξοδο από την ΕΕ, αναφέρεται σε άλλο δημοσίευμα του Guardian.

Οι λαοί της Ευρώπης, βλέποντας την κατάντια της ΕΕ και την επιβολή της λιτότητας των Γερμανικών συμφερόντων παντού, αναμένεται να δώσουν μεγάλα ποσοστά στα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα που οι υποστηρικτές της παγκοσμιοποίησης βαφτίζουν ακροδεξιά. Τα κόμματα αυτά, θέλουν να προστατεύσουν την Ευρώπη από την ανεξέλεγκτη και παράνομη μετανάστευση. Οι Ευρωσκεπτικιστές επιθυμούν την επαναφορά τής ΕΕ στις ιδρυτικές της αξίες, όπου όλες οι χώρες θα είναι ίσες, θα προηγείται το έθνος και ο άνθρωπος και όχι τα συμφέροντα των τραπεζών, των ολιγαρχών και των 2 – 3 ισχυρών χωρών.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου