Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Σουηδία: επιθέσεις δέχονται οι Χριστιανοί μετανάστες από τους Μουσουλμάνους μετανάστες!

Στη Σουηδία κατέφυγαν περίπου 120.000 Χριστιανοί της Συρίας, για να γλυτώσουν τη γενοκτονία. Βρίσκονται όμως και πάλι αντιμέτωποι με τη βία. Οι εκκλησίες τους δέχονται επιθέσεις και οι οργανώσεις τους δέχονται απειλές.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Samhällsnytt, η Συριακή Εθνική Ομοσπονδία (ΣΕΟ) της Σουηδίας αύξησε τα μέτρα ασφαλείας με χρήση καμερών και πρόσληψη ανδρών ασφαλείας, μετά τις απειλές που δέχτηκε.

Παρά τις καταγγελίες, η αστυνομία επέλεξε να μην ερευνήσει την υπόθεση, θεωρώντας πως οι ύβρεις δεν αποτελούν αδίκημα.

«Περιμένουμε εμφύλιο πόλεμο στη Σουηδία, εκτός αν κάποιος κάνει κάτι» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΣΕΟ.

Όπως υποστηρίζεται από την Ομοσπονδία, δεν είναι η πρώτη φορά που δέχονται απειλές. Οι απειλές είναι τηλεφωνικές και προέρχονται από ανθρώπους που μιλάνε σπαστά Σουηδικά με βαριά Μεσανατολική προφορά ή Αραβικά.

Ο επικεφαλής της ΣΕΟ είπε πως στις απειλές τους οι άγνωστοι υποστηρίζουν πως μπορεί να γλύτωσαν από τη γενοκτονία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή, αλλά θα τους κάνουν τα ίδια στη Σουηδία!

Ο επικεφαλής της Συριακής Εθνικής Ομοσπονδίας υποστηρίζει πως απευθύνθηκαν στους πολιτικούς της Σουηδίας. Οι Σοσιαλδημοκράτες ήταν αρνητικοί στο να βοηθήσουν, προφανώς φοβούμενοι μήπως χαρακτηριστούν «ισλαμοφοβικοί», ενώ οι Χριστιανοδημοκράτες έδειξαν ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Samhällsnytt, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους Ασσυρίους της Σουηδίας για το μέλλον τους και το κατά πόσο η Σουηδία μπορεί να τους προστατεύσει, ενώ υπάρχει ο φόβος για «εμφύλιο» πόλεμο στο κοντινό μέλλον.

Ο επικεφαλής της ΣΕΟ υποστηρίζει πως οι ισλαμοφασίστες που προχώρησαν σε ακρότητες στη Μέση Ανατολή, βρίσκονται τώρα στη Σουηδία και την Ευρώπη και κανείς δεν φαίνεται να νοιάζεται.

Οι εκκλησίες των Ασσυρίων στη Σουηδία έχουν δεχτεί βομβιστικές επιθέσεις. Παράδειγμα αποτελούν οι ναοί του Αγίου Εφραίμ στο Södertälje και της Παναγίας στο Norrköping.

Σύμφωνα με το Sputnik, οι Ασσύριοι είναι χριστιανική εθνότητα που προέρχεται από τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν και την Τουρκία. Οι Ασσύριοι μιλάνε μια παραλλαγή της Αραμαϊκής γλώσσας. Αρκετοί αυτοπροσδιορίζονται ως Αραμαίοι ή Χαλδαίοι. Στη Σουηδία, υπάρχουν περίπου 120 χιλιάδες Ασσύριοι, ενώ ο αριθμός τους στη Μέση Ανατολή μειώθηκε μετά από τις θρησκευτικές διώξεις που δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια από τους ισλαμοφασίστες του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτά είδε η Βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της Δανίας, Marie Krarup και δήλωσε πως «μόλις η Σουηδία γίνει Αραβική δεν θα έχουμε πολλά κοινά».

Η Δανέζα πολιτικός περιγράφει τη Σουηδική μεταναστευτική πολιτική ως «χαλαρή και αδύναμη» με τη Σουηδία «να μην καταλαβαίνει πόσο επικίνδυνη είναι» ενώ βλέπει τη γειτονική χώρα ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Η Marie Krarup υποστηρίζει πως οι μετανάστες δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν στη χώρα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι λαμβάνουν επιδόματα, γι’ αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις χώρες τους ανά πάσα στιγμή. Τόνισε μάλιστα το σοκ που υπέστησαν οι Βουλευτές που επισκέφτηκαν τα γκέτο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου