Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Ο Rudy Giuliani μιλά υπέρ του εθνικισμού: είσαι περίεργος αν δεν αγαπάς τη χώρα σου! (video)

Ο Rudy Giuliani, πρώην Δήμαρχος (και πολύ επιτυχημένος) της Νέας Υόρκης και δικηγόρος του Donald Trump, είπε αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι και τα Ευρωσκεπτισκιστικά κόμματα, αλλά οι ψευτοπροοδευτικοί υπερασπιστές της παγκοσμιοποίησης αρνούνται: αγαπάτε την πατρίδα σας!

Ο Εθνικισμός είναι πολύ φυσιολογικός πιστεύει ο Rudy Giuliani και προσθέτει πως «εάν δεν αγαπάς την χώρα σου, είσαι κάπως περίεργος».

Σύμφωνα με την συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews και με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν νίκη των ευρωσκεπτικιστών στις Ευρωεκλογές, ο Rudy Giuliani υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση στην Ευρώπη για τον διεθνισμό ή αν η πατρίδα μπαίνει μπροστά.

«Νομίζω πως πρέπει να υπάρξει η συζήτηση στην Ευρώπη για τον διεθνισμό και το αν τίθεται πρώτα η πατρίδα. Νομίζω πως λέγεται εθνικισμός. Ο Εθνικισμός όμως έχει κακή έννοια εξαιτίας της Ιστορίας και των όσων συνέβησαν, αλλά είναι πολύ φυσικό να αγαπάς τη χώρα σου. Εάν δεν αγαπάς τη χώρα σου, στην πραγματικότητα είσαι κάπως παράξενος» είπε ο Rudy Giuliani.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί ο εθνικισμός στην Ευρώπη κατέληξε δύο φορές σε πόλεμο, είπε πως και ο σοσιαλισμός οδήγησε στην καταστροφή.

«Ποιος σκότωσε περισσότερους ανθρώπους από τον Στάλιν;» ρώτησε ο Rudy Giuliani και πρόσθεσε: «οτιδήποτε ξεφεύγει από τον έλεγχο … ο διεθνισμός μπορεί να γίνει το τρίτο Ράιχ, που ήταν μια διεθνής οργάνωση. Για να λάβει την έννοια της φιλοσοφίας, ως φιλοσοφία είναι λάθος. Ο εθνικισμός είναι εξίσου έγκυρος με τον διεθνισμό. Και τα δύο μπορεί να διαστραφούν και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε δικτατορία και στην πραγματικότητα δεν είμαστε καθόλου κοντά σε κάτι τέτοιο».

Μεγάλοι οργανισμοί όπως η ΕΕ «είναι πολύ μακριά από τους ανθρώπους και σπαταλάνε πολλά χρήματα» είπε ο Rudy Giuliani.

Σε σχέση με τον Donald Trump είπε πως είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, που νοιάζεται για τους φίλους του.

«Είναι εξαιρετικά ευφυής, με κοφτερό μυαλό, πολύ έξυπνος. Έτσι κατατροπώνει τους επικριτές του, επειδή νομίζουν πως δεν γνωρίζει για ποιο πράγμα μιλάει, αλλά στο τέλος γυρίζει το όλο ζήτημα υπέρ του» κατέληξε ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου