Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Σφοδρές μάχες μεταξύ Ισλαμικού Κράτους και Ιρακινού στρατού στο Κιρκούκ

Το Υπουργείο Άμυνας του Ιράκ ανακοίνωσε πως σημειώθηκαν σφοδρές μάχες του Ιρακινού στρατού με αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στο Κιρκούκ, που ανήκει στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Κατά τη διάρκεια των  μαχών σκοτώθηκαν 23 αντάρτες και 1 στρατιώτης, αναφέρεται σε δημοσίευμα του al Araby. Η επιχείρηση υποστηριζόταν από τον συνασπισμό υπό τους Αμερικανούς και είχε σκοπό την καταστροφή τούνελ που χρησιμοποιούν ως κρυψώνες οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στην Wadi Al-Shay του Κιρκούκ.

Ο Υπουργός Άμυνας του Ιράκ Najah Al-Shammari δήλωσε πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αύξηση των τρομοκρατικών ενεργειών του Ισλαμικού Κράτους και πρόσθεσε πως δεν θα πρέπει να επιτραπεί η προώθησή του εν μέσω covid-19.

Οι περιοχές Diyala, Salahaddin και Nineveh στα βόρεια του Κιρκούκ, παραμένουν ισχυρά προπύργια του Ισλαμικού Κράτους.

Τον προηγούμενο μήνα ο συνασπισμός υπό τους Αμερικανούς αποχώρησε από στρατιωτική βάση κοντά στο Κιρκούκ, επειδή παρά λίγο να υπάρξει πόλεμος Αμερικανών και Ιρανών, μετά από πυραυλική επίθεση εξαιτίας του θανάτου του Ιρανού στρατηγού Qasem Soleimani. Η βάση παραδόθηκε στον στρατό του Ιράκ.

Υπενθυμίζουμε πως το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά του Συριακού στρατού. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.


Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου