Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Τζιχαντιστές στη Συρία κοροϊδεύουν και απειλούν με αποκεφαλισμό Τούρκους στρατιώτες

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται καθόλου καλά για την Τουρκία στη Συρία, καθώς οι τζιχαντιστές με τους οποίους συνεργάζεται η Άγκυρα, απειλούν και κοροϊδεύουν τους Τούρκους στρατιώτες.

Σύμφωνα με video που δημοσίευσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κυκλοφορεί επίσης στο Twitter φαίνονται τζιαχαντιστές – συνεργάτες των Τούρκων να κοροϊδεύουν, βρίζουν και να απειλούν με αποκεφαλισμό τους Τούρκους στρατιώτες που αποχωρούν από την περιοχή.

Το περιστατικό συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Μ4 που ενώνει την Λαττάκεια με το Χαλέπι, στην πόλη Al-Nayrab που βρίσκεται ανατολικά της Idlib.

Στο βίντεο ακούγεται να λέει στους Τούρκους στρατιώτες ένας τζιχαντιστής:
«Πραγματικά σας συμπαθούμε, γι’ αυτό θα σας αποκεφαλίσουμε εάν θέλει ο Θεός. Μη φοβάστε, δεν θα πάρουμε τα κεφάλια σας μαζί μας, θα τα αφήσουμε στον αυτοκινητόδρομο».

Οι τζιχαντιστές συνέχισαν να κοροϊδεύουν τους Τούρκους στρατιώτες χρησιμοποιώντας στρατιωτικούς όρους (σ.σ. του στυλ εν δυο, εν δυο) και σε μια δική τους διάλεκτο. Στο τέλος του βίντεο οι τζιχαντιστές βρίζουν στα Τουρκικά τους Τούρκους στρατιώτες.

Είναι πλέον βέβαιο πως κάποια στιγμή οι τζιχαντιστές θα στραφούν και κατά των Τούρκων, όταν θα καταλάβουν πως οι Τούρκοι τους χρησιμοποιούν για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων. Το πιο πιθανό είναι να το έχουν ήδη καταλάβει, αλλά να περιμένουν την κατάλληλη στιγμή.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου