Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Οι απώλειες είναι βαριές για την Τουρκία στη Λιβύη

Οι απώλειες του «πανίσχυρου» Τουρκικού στρατού και της «νέας μεγάλης υπερδύναμης» που θέλει να αποκτήσει μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ είναι πολύ μεγάλες και ταπεινωτικές στη Λιβύη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού Ahmed al-Mesmari, οι Τούρκου στρατιώτες που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα στις μάχες στη Λιβύη είναι περισσότεροι από 50, ενώ οι μισθοφόροι τους εκατοντάδες.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία έχει ρίξει στη μάχη και drone τύπου Harop που κατασκευάζονται στο Αζερμπαϊτζάν με άδεια της Ισραηλινής εταιρείας Israel Aerospace Industries. Τα drone αυτά φαίνεται πως έχουν την ίδια τύχη με τα Τουρκικής κατασκευής TB2 Bayraktar που κατά δεκάδες έχουν καταρριφθεί από τον ΛΕΣ. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τον λογαριασμό στο Twitter του γνωστού Babak Tagvaee.

Ο Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ που έχει ξεκινήσει νέα σφοδρή επίθεση για την απελευθέρωση της Τρίπολης από τους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους, απεύθυνε σήμερα μήνυμα προς τους μισθοφόρους από τη Συρία να παραδώσουν τα όπλα τους και να παραδοθούν, ενώ πρόσθεσε πως εγγυάται την ασφαλή επιστροφή τους στη Συρία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου