Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Οι μετανάστες πληρώνουν τους λαθροδιακινητές για να επιστρέψουν στην Αφρική!

Ο φόβος του κορωνοϊού και τα μηδενικά εισοδήματα εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ευρώπη, αναγκάζουν πολλούς παράνομους μετανάστες να επιστρέψουν στις πατρίδες τους, χρησιμοποιώντας τον ίδιο πανάκριβο και επικίνδυνο τρόπο που χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στην Ευρώπη: πληρώνοντας λαθροδιακινητές!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ισπανικής εφημερίδας El Pais, μέχρι και 5.400 ευρώ πληρώνουν οι Αφρικανοί μετανάστες για να επιστρέψουν στην Αφρική.

Συγκεκριμένα, περίπου 100 Μαροκινοί πλήρωσαν αδρά τους λαθροδιακινητές εν μέσω απαγόρευσης μετακινήσεων για να τους μεταφέρουν από την Ισπανία σε παραλία του Βορειοδυτικού Μαρόκου. Το ταξίδι της επιστροφής συνήθως κοστίζει από 400 ως 1000 ευρώ. Ο covid-19 αύξησε την τιμή της επιστροφής στα 5.400€.

Οι λαθροδιακινητές δείχνουν «ευελιξία και προσαρμοστικότητα» αναφέρεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν αρνούνται να μεταφέρουν τους μετανάστες πίσω στην Αφρική. Τέτοιου είδους ταξίδια – επιστροφές, έχουν παρατηρηθεί εκτός από την Ισπανία και στην Ιταλία.

Οι Αφρικανικές χώρες, αλλά και οι χώρες της Μέσης Ανατολής φοβούνται πως οι μετανάστες που επιστρέφουν στις χώρες προέλευσής τους από την Ευρώπη, θα είναι φορείς του covid-19 και προσπαθούν να τους εντοπίσουν και να τους θέσουν σε καραντίνα.

Εκτός από το Μαρόκο και η Αλγερία κατέγραψε επιστροφές μεταναστών. Τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν στις 4 τα ξημερώματα 3 βάρκες με 12 άτομα να επιστρέφουν στην βορειοδυτική Αλγερία από την Ισπανία, σε μια επιχείρηση «αντιμετανάστευσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα της Algerie 360. Οι μετανάστες τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου