Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Με Ισραηλινή βοήθεια οι συνεχείς καταρρίψεις Τουρκικών UAV στη Λιβύη;

Συνεχείς είναι οι καταρρίψεις των Τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Λιβύη. Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός έχει βρει τον τρόπο κατάρριψής τους ενώ γίνεται λόγος για βοήθεια από το Ισραήλ.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός δημοσίευσε φωτογραφίες στο Twitter από 3 καταρριφθέντα Τουρκικά UAV, που ήταν οπλισμένα. Οι καταρρίψεις αφορούσαν ένα TB2 στην Beni Walid και δύο ΤΒ2 στην Tarhuna. Στις φωτογραφίες παρουσιάζονται και οι αριθμοί τους, 92, 94 και 95.

Στις 14 του μήνα, είχε καταρριφθεί ένα ακόμη drone παρακολούθησης ανατολικά του Abu Grian, στις 11 Απριλίου ένα ΤΒ2 στην Tarhuna και λίγες ημέρες νωρίτερα ακόμη ένα στην Al Gariat.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, έχουν καταρριφθεί τουλάχιστον 20 Τουρκικά UAV στη Λιβύη.

Οι επιτυχίες του ΛΕΣ στην κατάρριψη των Τουρκικών UAV ίσως να οφείλονται σε βοήθεια από το Ισραήλ, αναφέρεται σε δημοσίευμα του The New Arab.

Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται πως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν προμηθεύσει τον ΛΕΣ στου Χαλίφα Χαφτάρ με προηγμένα συστήματα αεράμυνας από το Ισραήλ.

Παρόλο που τα ΗΑΕ δεν έχουν επίσημα διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, πληροφορίες θέλουν τις δύο χώρες να έχουν έρθει σε συμφωνία προμήθειας εξελιγμένου συστήματος αεράμυνας Ισραηλινής κατασκευής, στον ΛΕΣ.

Το σύστημα μεταφέρθηκε αρχικά στην Αίγυπτο, όπου έγινε και η εκπαίδευση των Λίβυων χειριστών του και μετά μεταφέρθηκε στη Λιβύη.

Στις αρχές του 2020 η Ιορδανία προμήθευσε τον ΛΕΣ με 6 Κινεζικής προέλευσης UAV τύπου CH-4 στην συντήρηση των οποίων εμπλέκονται Ρώσοι τεχνικοί.

Η ανάμειξη του Ισραήλ υπέρ του ΛΕΣ έχει φανεί και από την εκπαίδευση που έχουν λάβει στρατιωτικοί του ΛΕΣ στις συγκρούσεις εντός πόλης. Τα ΗΑΕ φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει με την Ισραηλινή Μοσάντ για προμήθεια τυφεκίων ελεύθερου σκοπευτή Ισραηλινής κατασκευής και συστημάτων νυχτερινής όρασης στον ΛΕΣ, αναφέρεται σε άλλο δημοσίευμα του The New Arab.

ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος και Ιορδανία υποστηρίζουν ανοιχτά τον ΛΕΣ. Εάν και το Ισραήλ γίνει μέλος αυτής συμμαχίας, τότε σύντομα ο εκλεκτός της Τουρκίας στη Λιβύη (αδελφός μουσουλμάνος Φαγιέζ Αλ Σαράζ), αλλά και η ίδια η Τουρκία, θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου