Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Η Ινδία ετοιμάζεται για πόλεμο σε δύο μέτωπα

Σύμφωνα με πηγές των Ινδικών μέσων ενημέρωσης, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας κατεπειγόντως αντικαθιστούν πυρομαχικά και όπλα, προετοιμαζόμενες για έναν πιθανό πόλεμο με την Κίνα και το Πακιστάν.


Η Ινδία φοβάται πως η ένταση με το Πακιστάν στο Κασμίρ και με την Κίνα στα Ιμαλάια, θα την οδηγήσει σε ένα διπλό μέτωπο. Οι ειδικοί πιστεύουν πως μόνο η Ρωσία μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στις απαιτήσεις της Ινδίας για παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού, ο οποίος κοστίζει πολύ φθηνότερα από τα αντίστοιχα Δυτικά όπλα.

Η Ινδία φοβάται πως η συνεχόμενη συνεργασία στον αμυντικό τομέα μεταξύ της Κίνας και του Πακιστάν θα της δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα, καθώς στην Ινδία η αμυντική βιομηχανία δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απώλειες των αμυντικών υλικών. Μάλιστα, οι δυνατότητα ενός πολέμου για την Ινδία περιορίζεται στις 15 ημέρες. Τόσος είναι ο χρόνος που έχουν τα στρατεύματα για να επιτύχουν τους στόχους τους.

«Δεν διαθέτουμε αμυντική βιομηχανία που θα μας επιτρέψει να συνεχίζουμε πολεμικές δραστηριότητες πέραν των 15 ημερών. Θα πρέπει να στέλνουμε τον εξοπλισμό μας για επισκευές στη Ρωσία» υποστηρίζει ο Vinay Shukla, σύμβουλος έκδοσης του μηνιαίου εντύπου India Strategic.

«Όμως, οι σχέσεις Ινδίας Ρωσίας δεν είναι τόσο αρμονικές. Έχουν γίνει τριμερείς συναντήσεις μεταξύ Ινδίας – Ρωσίας – Κίνας, αλλά η Κίνα συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ινδίας. Αναμένουμε από τη Ρωσία να επηρεάσει την Κίνα και να την προτρέψει να συγκρατηθεί, αλλά η Ρωσία σιωπά. Φαίνεται πως η Ρωσία εξαρτάται από την Κίνα» καταλήγει ο Ινδός αναλυτής.

Η Ινδία έχει αναπτύξει το δόγμα των δύο πολέμων από τη δεκαετία του 1960, καθώς τα σύνορά της με το Πακιστάν και την Κίνα δεν είναι ξεκάθαρα και οριστικοποιημένα. Απλώς οι τρεις χώρες έχουν σταματήσει σε κάποια σημεία, τα οποία έχουν γίνει αποδεκτά ως προσωρινά σύνορα. Όμως αυτό δε σημαίνει πως αναμένεται να ξεσπάσει πόλεμος τις επόμενες ημέρες. Όμως οι Ινδικές ένοπλες δυνάμεις αναπληρώνουν το υλικό τους και ανησυχούν για την κατάσταση στα σύνορα. Θα είναι δύσκολο για την Ινδία να αγοράσει μεγάλες ποσότητες νέων όπλων, καθώς όλα τα Υπουργεία έχουν προβεί σε μεγάλες περικοπές στους προϋπολογισμούς τους και έτσι θα αναγκαστεί να περιοριστεί στις τοπικές αμυντικές εταιρείες.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Με πληροφορίες από το TASS

Διαβάστε επίσης:
Jerusalem Post: επιτέλους, η Τουρκία αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεών της


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου