Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Τέλη του 2017 ξεκινά η κατασκευή πλωτής εξέδρας LNG στην Αλεξανδρούπολη

Το τελευταίο τρίμηνο του 2017 θα ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή της πλωτής εξέδρας LNG ανοιχτά της παραλίας των Δικέλων στην Αλεξανδρούπολη.

Με αυτή την ανακοίνωση ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη, των επιχειρηματιών του ενεργειακού πρότζεκτ, Πήτερ Λιβανού και Δημήτρη Κοπελούζου.

Οι δύο επιχειρηματίες συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Χρήστο Δούκα, παρουσία του Δημάρχου της πόλης Βαγγέλη Λαμπάκη, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, του αντιπεριφρειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τους προέδρους των Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλου Τοψίδη και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κώστα Χατζημιχαήλ.

Οι επικεφαλής των εταιριών Gastrade (όμιλος Κοπελούζου) και Gaslog (όμιλος Λιβανού) εξέφρασαν τη βεβαιότητα για την υλοποίηση του έργου, που συνδυάζεται με τους αγωγούς TAP και IGB, δεδομένης της βούλησης της Ελληνικής κυβέρνησης, της τοπικής κοινωνίας αλλά και των επενδυτικών funds (κεφαλαίων).

Ως προς τον χρόνο έναρξης υλοποίησης του έργου, έγινε γνωστό πως απομένει μία κρίσιμη συνάντηση στη Βουλγαρία, η οποία πιθανόν θα δώσει και την τελική ώθηση προκειμένου να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των εργασιών. 


Στα τέλη του 2017, το έργο θα βρεθεί στη φάση ωριμότητας και υλοποίησης ιδιαίτερα του IGB, δηλαδή του αγωγού που θα συνδέει την Κομοτηνή με τη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας.

Ας ελπίσουμε πως το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί και δεν θα μείνει στα χαρτιά, όπως συνέβη με τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, που αναμενόταν να θωρακίσει γεωπολιτικά τον Έβρο και να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας...


Με πληροφορίες από Status Radio και Alexpolisonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου