Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Απομονώνεται το Κατάρ κατηγορούμενο για υποστήριξη της Ισλαμικής τρομοκρατίας!

Διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ με την κατηγορία της υποστήριξης της Ισλαμικής τρομοκρατίας, η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Υεμένη, η Λιβύη και οι Μαλδίβες!

Ενώ στην Ελλάδα παρακαλάμε τον Εμίρη του Κατάρ να φέρει τα δισεκατομμύριά του και να «επενδύσει» στην Ελλάδα (βλέπε Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Αιτωλοακαρνανία και Αττική), οι Μουσουλμανικές χώρες βλέπουν πλέον αυτό που και το cosmostatus είχε γράψει παλαιότερα, πως το Κατάρ υποστηρίζει τους φανατικούς Ισλαμιστές τρομοκράτες και διακόπτουν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του.

Από την πλευρά του το Κατάρ έκανε λόγο για «υποκινούμενη εκστρατεία» που «βασίζεται σε ψέματα».

Συγκεκριμένα, το Μπαχρέιν ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί πως διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ και σταματά τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές γραμμές με την Ντόχα, κατηγορώντας το πώς παρεμβαίνει στα εσωτερικά του. Ταυτόχρονα δόθηκε διορία 14 ημερών στους πολίτες του Κατάρ να εγκαταλείψουν το Μπαχρέιν.

Επικαλούμενη την «προστασία της εθνικής ασφάλειας», η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε επίσης της διακοπή των σχέσεων με το Κατάρ και το κλείσιμο όλων των δρόμων, των λιμανιών και των αεροδρομίων προς το Κατάρ.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως το Κατάρ «αγκαλιάζει πολλούς τρομοκράτες και σέχτες που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή, συμπεριλαμβανόμενης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ-Κάιντα, ενώ προωθεί το μήνυμα και τα σχήματα αυτών των ομάδων μέσω των ΜΜΕ συστηματικά».

Επίσης ανακοινώθηκε πως ακυρώνεται η συμμετοχή του Κατάρ στον στρατιωτικό συνασπισμό και στις επιχειρήσεις στην Υεμένη. Στην ανακοίνωση του συνασπισμού κατηγορείται το Κατάρ για υποστήριξη στην Αλ-Κάιντα και στους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

Η Αίγυπτος ακολούθησε τον διπλωματικό πόλεμο, ανακοινώνοντας και αυτή την διακοπή των σχέσεων με το Κατάρ και έκλεισε τον εναέριο χώρο της και τα λιμάνια της στα αεροπλάνα και τα πλοία του Κατάρ. Μάλιστα κατηγόρησε το Κατάρ για εχθρότητα προς την Αίγυπτο και υποστήριξη τρομοκρατικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ακολούθησε ανακοίνωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που έκανε λόγο για «υποστήριξη, χρηματοδότηση και εναγκαλισμό τρομοκρατών, εξτρεμιστών και σεχτών» και «υποτίμηση της τοπικής σταθερότητας» από το Κατάρ και ακολούθησε η διακοπή των σχέσεων.

Τα Εμιράτα έδωσαν διορία 48 ωρών στους Καταριανούς να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε πως και η Υεμένη διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Κατάρ, επειδή αυτό συνεργάζεται με τους εχθρούς της χώρας.

«Οι πρακτικές του Κατάρ που συνεργάζεται με τους αντάρτες (Χούτι) και η υποστήριξή του σε εξτρεμιστές είναι πλέον φανερή» ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της Υεμένης.

Στη συνέχεια, η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης αποφάσισε την διακοπή των σχέσεων με το Κατάρ, εκδίδοντας την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το Κατάρ ήταν η κύρια πηγή παροχής όπλων στον βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στη Λιβύη και σε άλλες ένοπλες ομάδες από το 2012 και αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των Αράβων».

Οι Μαλβίδες αποτελούν την τελευταία χώρα που ανακοίνωσε την διακοπή των σχέσεών της με το Κατάρ, για τους λόγους που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera που εδρεύει στο Κατάρ, δεν υπάρχει ιδιαίτερη επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση του Κατάρ.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως η Ρωσία εξετάζει τι κατηγορίες των Αραβικών χωρών κατά του Κατάρ, για υπόθαλψη της τρομοκρατίας.

Το αποτέλεσμα της Αραβικής κρίσης είναι η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου