Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Διπλή αναπάντητη Τουρκική συκοφαντική πρόκληση κατά της Ελλάδας

Σε διπλή συκοφαντική πρόκληση κατά της Ελλάδας προχώρησε η Τουρκική διπλωματία. Δυστυχώς, οι προκλήσεις παρέμειναν αναπάντητες, παρόλο που υπήρχε η ευκαιρία για σκληρή δημόσια απάντηση.

Τις τελευταίες ημέρες, γίναμε μάρτυρες μιας καλοστημένης διπλής διπλωματικής συκοφάντησης της Ελλάδας από την Τουρκία, που δυστυχώς δεν απαντήθηκε ανάλογα.

Η πρώτη πρόκληση σημειώθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βαρντάρσκα Νίκολα Ντιμιτρόβ, ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε πως η «Μακεδονία» δικαιούται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ περισσότερο από κάθε άλλη υποψήφια χώρα και πως το θέμα της ονομασίας αποτελεί μεγάλη αδικία για τη χώρα.

Μπορεί η συγκεκριμένη δήλωση να μην ήταν δυνατό να απαντηθεί με άμεσο τρόπο από Ελληνικής πλευράς, θα μπορούσε όμως να απαντηθεί μέσω δήλωσης του Υπουργείου Εξωτερικών ή του κυβερνητικού εκπροσώπου, θυμίζοντας στην Τουρκία πως τα 25 εκατομμύρια των Κούρδων που καταγεγραμμένα ζουν στην Τουρκία, δικαιούνται επιτέλους να αποκτήσουν την δική τους ανεξάρτητη πατρίδα.

Η δεύτερη πρόκληση σημειώθηκε κατά την επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ. Κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας στις Ελληνικές επισημάνεις για τις Τουρκικές παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο από την Τουρκική Αεροπορία, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε πως παραβιάσεις και υπερπτήσεις γίνονται και από τις δύο πλευρές.

Επομένως, με τον πιο επίσημο τρόπο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, συκοφάντησε ευθέως την Ελλάδα και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία για παραβιάσεις του Τουρκικού εναέριου χώρου και για πτήσεις πάνω από Τουρκικά εδάφη!

Δυστυχώς, ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν απάντησε, όπως όφειλε. Δεν διέκοψε τον Τούρκο Πρωθυπουργό για να του πει με έντονο ύφος πως δεν αποδέχεται την συκοφαντία και πως τα Ελληνικά μαχητικά δεν παραβιάζουν τον Τουρκικό εναέριο χώρο και δεν πετάνε πάνω από Τουρκικό έδαφος, όπως κάνουν συχνά τα Τουρκικά.

Η σιωπή ΔΕΝ είναι χρυσός στη διπλωματία. Οι αναπάντητες συκοφαντίες δημιουργούν τετελεσμένα και μεταφέρονται παγκοσμίως από τα ΜΜΕ


Δυστυχώς, είναι η δεύτερη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός αφήνει αναπάντητη εθνική πρόκληση. Θυμίζουμε πως ο Κώστας Καραμανλής δεν άρθρωσε ούτε μία λέξη στον Καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, όταν αυτός δίπλα του αναφερόμενος στη Βαρντάρσκα (FYROM) έλεγε επανειλημμένα πως η «Μακεδονία» αυτό, η «Μακεδονία» εκείνο κλπ κλπ…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου