Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Το Πακιστάν κατασκευάζει φράχτη στα σύνορά του με το Αφγανιστάν

Ο στρατός του Πακιστάν ξεκίνησε την κατασκευή φράχτη στα σύνορά του με το Αφγανιστάν, με σκοπό να φράξει και τα 2.500 χιλιόμετρα των κοινών συνόρων!

Σε πρώτη φάση έχουν κατασκευαστεί 43 συνοριακοί σταθμοί, ενώ άλλοι 63 είναι υπό κατασκευή και αναμένεται να είναι έτοιμοι σε δύο μήνες, είπε αξιωματούχος του Πακιστάν στο Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Όπως είπε ο Πακιστανός αξιωματούχος, το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή 338 συνοριακών σταθμών και στρατιωτικό οχύρωμα κατά μήκος των συνόρων, ώστε να ελεγχθεί η παράνομη διείσδυση ανθρώπων από το Αφγανιστάν και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 ή 3 χρόνια.

Παρόλο που υπάρχουν πολλοί νόμιμοι δρόμοι για να διασχίσουν τα σύνορα, περίπου 300 άνθρωποι περνούν ημερησίως τα σύνορα παράνομα. Μεταξύ αυτών είναι και τρομοκράτες που διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις στο Πακιστάν. Πλέον, ο Πακιστανικός στρατός θα επιχειρήσει να αποτρέψει αυτήν την κατάσταση.

Το Πακιστάν ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες την κατασκευή του φράχτη, εξαιτίας των σημαντικών τρομοκρατικών ενεργειών που συνέβησαν τελευταία στη χώρα.

Το Αφγανιστάν διαμαρτυρήθηκε για την κατασκευή του φράχτη, εξαιτίας συνοριακών διαφορών και επειδή κάποιες οικογένειες δεν θα μπορούν να διασχίζουν τα σύνορα τόσο εύκολα πια.
«Το Πακιστάν δεν έχει δικαίωμα στην κατασκευή φράχτη κατά μήκος των συνόρων» είπε ο εκπρόσωπος του Αφγανικού Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post.

Το Πακιστάν απάντησε πως ο φράχτης θα κατασκευαστεί από την πλευρά του Πακιστάν και έτσι κανείς δεν μπορεί να διαμαρτύρεται.

Οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους αναφέρεται πως κερδίζουν έδαφος στο Αφγανιστάν και έχουν καταλάβει την περιοχή Tora Bora. Το Πακιστάν δεν θα ανεχθεί την καταπάτηση των εδαφών του από τους τρομοκράτες, ανακοινώθηκε από την Πακιστανική πλευρά.

Οι ντόπιοι εκφράζουν την ανακούφισή τους, καθώς η κατασκευή του φράχτη θα δημιουργήσει ασφάλεια σε σχέση με τρομοκρατικές επιθέσεις, αλλά θα δημιουργήσει προβλήματα σε φυλές και φατρίες που ζουν και από τα δύο μέρη των συνόρων.

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως εδώ και 20 χρόνια, κάθε χρόνο από το Πακιστάν μεταναστεύουν παράνομα προς την Ευρώπη αρκετές χιλιάδες Πακιστανοί, ενώ το Πακιστάν συχνά αρνείται να δεχτεί πίσω τους απελαθέντες από την Ευρώπη, προφασιζόμενο οποιαδήποτε γραφειοκρατική λεπτομέρεια, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα με τους απελαθέντες Πακιστανούς να επιστρέφουν γεμάτα στην Ευρώπη…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου