Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Ο Ερνογάν κατηγορεί την Ελλάδα πως υπερασπίζεται τρομοκράτες!

Ο Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στο Πορτογαλικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP και μεταξύ άλλων, καταφέρθηκε κατά της Ελλάδας, λέγοντας πως υπερασπίζεται τρομοκράτες!

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Τουρκικό κρατικό κανάλι TRT, ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε στους στρατιωτικούς που έκαναν την απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016 και σήμερα έχουν καταφύγει στην Ελλάδα και στη Γερμανία, λέγοντας:

«Μάλιστα αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυστυχώς κάποιοι που είναι στο ΝΑΤΟ και έχουν καταφύγει εκεί. Τώρα πώς να το εξηγήσεις αυτό; Βλέπετε τον πραξικοπηματία αξιωματικό ή τον στρατηγό μέσα στο πραξικόπημα, να διαφεύγει σε χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ.
Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 στην Ελλάδα και ξέρετε τι μας λένε; «Αυτό το θέμα είναι πια στη δικαιοσύνη, εμείς δεν μπορούμε να επέμβουμε στη δικαιοσύνη».
Τι ανοησίες είναι αυτές; Θέτεις σε ισχύ μια διοικητική απόφαση και κλείνεις την υπόθεση. Γιατί; Αυτοί είναι πραξικοπηματίες.
Εσύ γιατί υπερασπίζεσαι τον τρομοκράτη; Αυτός είναι τρομοκράτης, τι πρέπει να τον κάνει αυτή η χώρα; Και εφόσον έχουμε μεταξύ μας μια συμφωνία για την έκδοση των εγκληματιών, εσύ πρέπει να μας τον στείλεις, να μας τον δώσεις.
Δώσε τον σε μας να τον εκδικάσουμε, γιατί τον εκδικάζεις εσύ; Για ποιο λόγο έχουμε κάνει τότε με σας τη συμφωνία για την έκδοση των εγκληματιών;
Δηλαδή πρέπει πρώτα απ’ όλα να το εξετάσουμε αυτό πολύ καλά. Δυστυχώς δεν θέλουν να το συζητήσουν. Γιατί δεν τους συμφέρει.
Η Τουρκία είναι πολιτισμένη, η Τουρκία είναι μια χώρα που τηρεί το διεθνές δίκαιο και εμείς σε καμία περίπτωση δεν έχουμε θέμα να δεχθούμε τις κατηγορίες
».

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;

Το ότι ο Ερντογάν πιστεύει πως η Τουρκία είναι πολιτισμένη χώρα που τηρεί το διεθνές δίκαιο;
Το ότι θεωρεί πως η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και η μη επέμβαση της κυβέρνησης στις αποφάσεις της είναι ανοησία;
Το ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται τρομοκράτες;
Ερντογάν είναι όμως αυτός, ό,τι θέλει λέει και όποιος του εναντιωθεί καταλήγει στην φυλακή…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου