Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Πως απαντάνε τα σοβαρά κράτη στην Τουρκία της κατακτητικής νοοτροπίας

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έχει γίνει η κόντρα Τουρκίας και Ισραήλ. Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν βαριές κατηγορίες. Το Ισραήλ όμως τα είπε έξω από τα δόντια στην Τουρκία.

Συγκεκριμένα, η νέα κόντρα ξεκίνησε με αφορμή τους περιορισμούς στην πρόσβαση στο Τέμενος Αλ Ακσά της Ιερουσαλήμ που επέβαλε το Ισραήλ για λόγους ασφαλείας. Η Τουρκία και ο Ταγίπ Ερντογάν, που διεκδικεί τον ρόλο του προστάτη όλων των Μουσουλμάνων, αντέδρασε έντονα, λέγοντας πως «το Ισραήλ τραυματίζει τον Ισλαμικό χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ. Κανείς δεν περιμένει να μείνουμε σιωπηλοί στα δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Ιερουσαλήμ».

Η απάντηση από το Ισραήλ ήρθε από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, Emmanuel Nahshon.
«Οι ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχουν τελειώσει. Η πρωτεύουσα των Εβραίων ήταν, είναι και θα είναι για πάντα η Ιερουσαλήμ. Αντίθετα με το παρελθόν, η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην ασφάλεια της πόλης, την ελευθερία, την ανεξιθρησκία και τον σεβασμό όλων των μειονοτήτων. Είναι παράλογο το ότι η Τουρκική κυβέρνηση που κατέχει την βόρεια Κύπρο, βίαια καταπιέζει την Κουρδική μειονότητα και φυλακίζει δημοσιογράφους, κάνει μαθήματα στο Ισραήλ, την μόνη δημοκρατία στην περιοχή».

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ibrahim Kalın, απάντησε στο Ισραήλ λέγοντας «όσοι προσπαθούν να επιτεθούν στην Ιστορία μας, θα πρέπει πρώτα να τη μελετήσουν».

Αν μη τι άλλο έχει ενδιαφέρον το πώς βλέπουν την Ιστορία τους οι Τούρκοι. Είναι διαχρονικά κατακτητές και καταστροφείς άλλων πολιτισμών και αισθάνονται υπερήφανοι γι’ αυτό. Δεν έχουν αλλάξει καθόλου νοοτροπία από τότε που πρωτοεμφανίστηκαν στην περιοχή. Δεν έχουν εκπολιτισθεί. Είναι βέβαιο πως καθημερινά ψάχνουν την ευκαιρία για να κατακτήσουν νέα εδάφη. Είναι άλλωστε η μόνη χώρα παγκοσμίως που κάθε χρόνο εορτάζει την κατάκτηση μιας πόλης. Ναι, αναφερόμαστε στην Κωνσταντινούπολη, την κατάκτηση της οποίας οι Τούρκοι γιορτάζουν με μεγάλες φιέστες κάθε χρόνο στις 29 Μαΐου. Εάν αναρωτιέστε γιατί το κάνουν, η απάντηση είναι απλή: γνωρίζουν πως η πόλη δεν τους ανήκει και προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να επιβάλλουν την κυριαρχία τους. Για τον ίδιο λόγο υψώνουν παντού Τουρκικές σημαίες, ώστε να επιβληθούν στην περιοχή που διοικούν.



Με πληροφορίες από τα Reuters και Sabah

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου