Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η Ελλάδα ελπίζει πως η οικονομία της θα «φτιαχτεί» από την ιατρική κάνναβη

Οι επενδυτές της ιατρικής κάνναβης εστιάζουν στην Ελλάδα, όπου το θερμό και ηλιόλουστο κλίμα, σε συνδυασμό με τον νέο επερχόμενο νόμο, ίσως μπορέσουν να βοηθήσουν την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή της, να βγάλει τη χώρα από την επταετή οικονομική κρίση.

Με αυτόν τον τίτλο και αυτόν τον πρόλογο, δημοσιεύτηκε σήμερα άρθρο στο Bloomberg, με θέμα την καλλιέργεια στην Ελλάδα κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Στο άρθρο αναφέρεται πως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου υποστήριξε σε συνέντευξή του πως υπάρχει προοπτική επένδυσης στην Ελλάδα τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ για τη δημιουργία θερμοκηπίων για την καλλιέργεια κάνναβης.

Η Ελληνική κυβέρνηση, μέχρι το τέλος του έτους, σκοπεύει να φέρει νόμο που θα νομιμοποιεί την ιατρική χρήση της κάνναβης και την καλλιέργειά της.

Με αυτόν τον τρόπο, τα επόμενα 10 χρόνια, η Ελλάδα θα αποκτήσει μερίδιο 200 δισεκατομμυρίων ευρώ από την παγκόσμια αγορά!

Μία απλή καλλιέργεια των 12-15 θερμοκηπίων, θα μπορούσε να δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την επιτροπή που προετοιμάζει το νέο νόμο νομιμοποίησης της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Όμως, παρόλο που η κατοχή της κάνναβης είναι νόμιμη σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ και την Ουρουγουάη, η Ελληνική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κάνει το ίδιο.

Η καλλιέργεια και οι πωλήσεις θα είναι μόνο για ιατρικούς σκοπούς δηλώνει ο Ευάγγελος Αποστόλου:
«Χιλιάδες Ελληνικά νοικοκυριά με μέλη της οικογένειάς τους που υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνο και πάρκινσον, θα μπορούν να προμηθεύονται φάρμακα που θα παράγονται στην Ελλάδα, κάτω από τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Οι μελέτες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρουν τα θεραπευτικά αποτελέσματα των φαρμάκων με χρήση κάνναβης, για ναυτία και έμετο στα προχωρημένα στάδια ασθενειών όπως ο καρκίνος και το AIDS.

Άλλες μελέτες δείχνουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης για το άσθμα και το γλαύκωμα.

Η εταιρεία Tilray που παράγει κάνναβη στον Καναδά, γνωστοποίησε τον Σεπτέμβριο πως σχεδιάζει να επενδύσει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ στην Πορτογαλία, καθώς αναμένει αύξηση της ζήτησης από την Ευρωπαϊκή αγορά.

Όπως δήλωσε ο Mike Gorenstein, CEO της εταιρείας Cronos Group Inc με έδρα το Τορόντο, συμφωνήθηκε με φαρμακευτική εταιρεία να προμηθεύουν τη Γερμανική αγορά μαριχουάνα, ενώ αναζητούνται τρόποι εξάπλωσης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Έχουμε κάνει συζητήσεις με 20 διαφορετικές χώρες, με νομοθέτες, επιχειρηματίες και φαρμακευτικές εταιρείες. Εάν διαλέγαμε άλλη μία χώρα στην Ευρώπη για να παράγουμε, η επιλογή θα βασιζόταν σε αναζήτηση ιστορικών αρχείων και ισχυρού κλίματος» είπε ο Mike Gorenstein.

Σύμφωνα με το Russia Today, τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας για την κάνναβη από την εταιρεία Brightfield, δείχνουν πως η παγκόσμια αγορά μαριχουάνας θα αγγίξει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ως το 2021. Σήμερα, υπολογίζεται σε περισσότερα από 7 δισ. ευρώ, ενώ η ετήσια αύξηση υπολογίζεται στο 60%, καθώς αρκετές χώρες απελευθερώνουν τη χρήση της. Σήμερα οι ΗΠΑ κατέχουν το 90% του μεριδίου των παγκόσμιων πωλήσεων, αλλά το ποσοστό αυτό θα μειωθεί στο 57% ως το 2021.



1 σχόλιο:

  1. εμεις ελλαδα,δυστηχως αργουμαι να ξυπνησουμαι,,,,ακομα τουρκικο αιμα εχουμαι μεσα μας,,,[στην σκεψη]εννοω τσαο θα ξυπνησουμαι μια μερα,,,αραγε θα προλλαβω

    ΑπάντησηΔιαγραφή