Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ο Nigel Farage καλεί την ΕΕ να διερευνήσει τις χρηματοδοτήσεις του George Soros για συμπαιγνία

Ο Nigel Farage καταγγέλλει πως ενώ η Ρωσία κατηγορείται για χρηματοδότηση της εκστρατείας υπέρ του Brexit, η προσφορά των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων του George Soros υπέρ της Open Society της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Μιλώντας την Τρίτη στους Ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ο Nigel Farage είπε πως πιστεύει πως κοιτάμε στην λάθος κατεύθυνση όταν τίθεται θέμα διεθνών συμπαιγνιών, ενώ υποστηρίζει πως η επιρροή του George Soros στις Βρυξέλες είναι «πραγματικά απίστευτη», προσθέτοντας: «φοβάμαι πως βρισκόμαστε ενώπιον της μεγαλύτερης διεθνούς, πολιτικής συμπαιγνίας στην ιστορία».

Ο Nigel Farage πιστεύει πως ο George Soros έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια στην ΕΕ ώστε να υποβαθμιστούν τα έθνη – κράτη:
«Όταν μιλάμε για χρήματα από τις offshore, όταν μιλάμε για πολιτική ανατροπή, όταν μιλάμε για συμπαιγνία, αναρωτιέμαι εάν κοιτάμε προς την λάθος κατεύθυνση. Και το λέω αυτό επειδή ο George Soros πρόσφατα έδωσε στην Open Society, που φυσικά προπαγανδίζει υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων και της υπερεθνικής κατασκευής όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Και η επιρροή του εδώ στις Βρυξέλες είναι πραγματικά απίστευτη».

Ο Farage είπε ότι η Ανοικτή Κοινωνία (Open Society) μπορεί να υπερηφανεύεται ότι πραγματοποίησε 42 συναντήσεις το 2016 με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει εκδώσει ένα βιβλίο για τους αξιόπιστους «φίλους» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπάρχουν 226 ονόματα Ευρωβουλευτών σε αυτή τη λίστα, από τα οποία θα ζητήσει να μάθει εάν έχουν δεχτεί χρήματα ή βοήθεια από τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή και φιλελεύθερο αγωνιστή George Soros.

«Εάν πρόκειται να μιλήσουμε πλήρως και για όλα, για πολιτική και οικονομική διαφάνεια, ας το κάνουμε. Θα στείλω επιστολή σήμερα και τους 226 από εσάς, ρωτώντας μερικές απλές ερωτήσεις: Έχετε λάβει ποτέ απευθείας ή με έμμεσο τρόπο χρηματοδότηση από την Open Society; Σε πόσες από τις εκδηλώσεις της έχετε παραβρεθεί; Μπορείτε σας παρακαλώ να μας δώσετε μια λίστα με όλους τους αντιπροσώπους της, συμπεριλαμβανόμενου του George Soros;» είπε ο Nigel Farage στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Βρετανός Ευρωβουλευτής που ηγείται του σχηματισμού «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας» κάλεσε επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δημιουργήσει μια ειδική επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα.

«Το λέω αυτό σε μια στιγμή που η χρήση του χρήματος και οι επιπτώσεις που μπορεί να είχε στο αποτέλεσμα του Brexit ή στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, έχει φτάσει σε σημεία υστερίας. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η εκλογική επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για να βρει αν η καμπάνια υπέρ του Brexit δέχτηκε χρήματα από offshore ή από τη Ρωσία. Αυτό συνέβη εξαιτίας μιας ομιλίας στο Βρετανικό Κοινοβούλιο από κάποιον Ben Bradshaw, κάποιον που συνδέεται με την οργάνωση Open Society» τόνισε ο Nigel Farage.

Τον Οκτώβριο, ο George Soros μετέφερε το σύνολο της περιουσίας του στην Open Society. Ο δισεκατομμυριούχος έγραψε στην ιστοσελίδα του:
«Η επιτυχία μου στις οικονομικές αγορές μού έδωσε μεγαλύτερη ελευθερία από τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό μού επιτρέπει να ορθώνω το ανάστημά μου σε αμφιλεγόμενα θέματα: στην πραγματικότητα, με υποχρεώνει να το κάνω επειδή άλλοι αδυνατούν».

Παρόμοια καταγγελία κατά του George Soros είχε κάνει και ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Viktor Orban στα τέλη Οκτωβρίου, κατηγορώντας τον Ουγγρικής καταγωγής Αμερικανό πολίτη, George Soros, για απέραντη επιρροή πάνω στην ΕΕ στις Βρυξέλες και προώθηση της δημιουργίας «μιας Ευρώπης ανάμεικτων πληθυσμών» μέσω της ενθάρρυνσης της μετανάστευσης.

Οι άνθρωποι του Soros έχουν διεισδύσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στα Κοινοβούλια των 28 κρατών – μελλών, υποστηρίζει ο Orban. Εκεί, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια «ανάμεικτη πληθυσμιακά Ευρώπη».

Ο Viktor Orban επίσης κατάγγειλε πως υπάρχουν στις λίστες του Soros περισσότεροι από 200 Ευρωβουλευτές χαρακτηρισμένοι ως «φίλοι του δικτύου», συμπεριλαμβανομένων και Ούγγρων Ευρωβουλευτών και γι’ αυτό έχει ζητήσει από τις Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας να ερευνήσουν την «αυτοκρατορία του Soros» και «να την εκθέσουν στον κόσμο».

Παλαιότερα, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός είχε κατηγορήσει τον Soros για συνωμοσία υπέρ της δημιουργίας μιας «νέας, ανάμεικτης και μουσουλμανοποιημένης Ευρώπης».

Η Ουγγρική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την λειτουργία των ΜΚΟ του George Soros στην Ουγγαρία, κατηγορώντας τον για λειτουργία τύπου Μαφίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει νομική έρευνα ενάντια στην Ουγγρική Κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως ο νέος αντι-ΜΚΟ Ουγγρικός νόμος, εν μέρει, αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.



Διαβάστε επίσης:

Ούγγρος Πρωθυπουργός: Ο Σόρος και η ΕΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν μια μικτή και μουσουλμανοποιημένη Ευρώπη

Συγκέντρωση υπογραφών στις ΗΠΑ για ανακήρυξη του George Soros ως τρομοκράτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου