Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Τούρκοι στρατιώτες πυροβολούν Σύριους πρόσφυγες

Οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονται στα σύνορα με τη Συρία, πυροβολούν όσους πρόσφυγες επιχειρούν να διασχίσουν τα σύνορα, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν στη Συρία.

Οι Τούρκοι φρουροί των συνόρων με τη Συρία πυροβολούν αδιάκριτα και αναγκάζουν ακόμη και με τη βία τους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία να επιστρέψουν στη Συρία, ανακοινώθηκε από το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσε από την Νέα Υόρκη πως οι Σύριοι πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν από την Ιντλίμπ, δέχονται τη βία και τους πυροβολισμούς των Τούρκων στρατιωτών στα σύνορα.

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, είπε πως είναι απίθανο οι Τούρκοι στρατιώτες να πυροβολούν τους Σύριους πρόσφυγες, καθώς βρίσκονται εκεί για να τους προστατέψουν. Η Τουρκική κυβέρνηση διατηρεί την πολιτική των ανοιχτών θυρών. Όμως η Τουρκική κυβέρνηση θα το ελέγξει. Οι στρατιώτες μας δεν ρωτούν αν πρόκειται για Κούρδους, Άραβες, Μουσουλμάνους ή Χριστιανούς από αυτήν την περιοχή. Ίσως να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, πρόσθεσε ο Τούρκος εκπρόσωπος.

Οι κατηγορίες προς τον Τουρκικό στρατό αναφέρουν πως οι Σύριοι πυροβολήθηκαν ενώ βρίσκονταν ακόμη σε Συριακό έδαφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10, μεταξύ αυτών και 1 παιδί. Οι τραυματίες είναι αρκετοί περισσότεροι.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 247.000 Σύριοι εκτοπίστηκαν από τις εστίες τους στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, μεταξύ 15 Δεκεμβρίου 2017 και 15 Ιανουαρίου 2018.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου