Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Πότε υπάρχει παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας;

Τι αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας; Έχει δικαίωμα κάποιος ξένος ιδιώτης ή κάποια ξένη κυβέρνηση να χρηματοδοτεί την χειραγώγηση της κοινής γνώμης μιας άλλης χώρας; Ως που φτάνουν τα δικαιώματα ενός ξένου υπηκόου ή μιας εταιρείας ή μιας κυβέρνησης;

Την ημέρα που το YouTube ανακοίνωνε πως δεν βρήκε ενδείξεις Ρωσικής παρέμβασης στο δημοψήφισμα για το Brexit, ο γνωστός Αμερικανός υπήκοος και δισεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρος (George Soros) ανακοίνωσε πως προσφέρει 400 χιλιάδες λίρες υπέρ την καμπάνιας κατά του Brexit, προσπαθώντας να μεταπείσει την κοινή γνώμη στη Βρετανία μέσω διαφημίσεων ώστε να αντιστραφεί η πορεία εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Όλος ο κόσμος «πληροφορήθηκε» πως η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται πίσω από το Brexit και πως αυτό έγινε για να αποδυναμωθεί ο «ελεύθερος κόσμος».

Τα ίδια «πληροφορήθηκε» η παγκόσμια κοινή γνώμη και για το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών. Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ και η ήττα της Χίλαρυ Κλίντον ήταν το αποτέλεσμα της Ρωσικής παρέμβασης στις Αμερικανικές εκλογές!

Παρόλο που γίνονται έρευνες για το θέμα, μέχρι σήμερα δεν έχει αποδειχτεί καμία Ρωσική παρέμβαση.

Όσον αφορά το Brexit, υπήρξε πράγματι εξωτερική παρέμβαση στην Βρετανία. Τον Απρίλιο του 2016, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, ο τότε Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε ξεκαθαρίσει πως οι ΗΠΑ επιθυμούν την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι σε περίπτωση Brexit η χώρα θα βρισκόταν ουραγός για εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ.

Αυτό, δεν αποτελούσε ευθεία παρέμβαση στο Βρετανικό δημοψήφισμα; Σκεφθείτε τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν, αν τολμούσε να πει κάτι τέτοιο ο Ρώσος ή ο Κινέζος Πρόεδρος!

Την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ είχαν υποστηρίξει ένθερμα η Goldman Sachs και η JP Morgan, προσφέροντας από 500.000 λίρες η καθεμία υπέρ της καμπάνιας για την παραμονή στην ΕΕ. Για τον ίδιο σκοπό, η Citigroup και η Morgan Stanley είχαν προσφέρει από 250.000 λίρες η καθεμία.

Αν αυτό δεν αποτελεί εξωτερική παρέμβαση στα εσωτερικά της Βρετανίας, τότε τι είναι;

Μήπως λοιπόν υπάρχει παγκόσμια υποκρισία; Μήπως υπάρχουν παγκοσμίως δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Το Twitter ανακοίνωσε πως βρήκε 49 λογαριασμούς, που αποτελούσαν Ρωσικά troll, που όλα μαζί έστειλαν 942 μηνύματα για το Brexit. Οι 49 αυτοί λογαριασμοί αποτελούν το 0,005% των λογαριασμών που ασχολήθηκαν με το δημοψήφισμα και τα 942 μηνύματα που έστειλαν απότελούν το 0.02% των μηνυμάτων που γράφτηκαν για το Brexit ή το Remain. Το Twitter ανακοίνωσε πως οι λογαριασμοί αυτοί είχαν ελάχιστους ακόλουθους και δεν ήταν δημοφιλείς.

Το Facebook ανακοίνωσε πως ανακάλυψε 3 λογαριασμούς που συνδέονται με το Κρεμλίνο, οι οποίοι ξόδεψαν 72 πέννες (ούτε καν 1 ευρώ) σε διαφημίσεις κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος.

Πόσα είπαμε θα ξοδέψει ο Σόρος υπέρ της ανατροπής του Brexit;;; 400.000;;;

Η εφημερίδα Daily Express αναρωτιέται γιατί ενδιαφέρεται τόσο πολύ ο Σόρος για το Brexit και ξοδεύει 400.000 λίρες για την αντιστροφή του αποτελέσματος, τη στιγμή που δεν είναι Βρετανός και δεν ζει στην Βρετανία.

Το 2003, ο κόσμος «μάθαινε» πως το Ιράκ του «κακού» Σαντάμ Χουσεΐν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής. Ο πόλεμος στήθηκε για να καταστραφεί το οπλοστάσιο του Ιράκ, που αποτελούσε «παγκόσμια απειλή». Όμως, τελικά ανακοινώθηκε επίσημα πως το Ιράκ δεν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής!

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Συρία, επανειλημμένα κατηγορήθηκε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ για χρήση χημικών όπλων. Τα χημικά όπλα της Συρίας παραδόθηκαν στους Αμερικανούς, οι οποίοι τα «εξουδετέρωσαν» στη Μεσόγειο θάλασσα. Όπως όμως αποκαλύφθηκε, η Τουρκία προμήθευε με πρώτες ύλες τους τζιχαντιστές και αυτοί κατασκεύαζαν και χρησιμοποιούσαν χημικά όπλα και στη συνέχεια κατηγορούσαν τον Άσαντ!

Αλήθεια, πόσο μεγάλη είναι η παγκόσμια παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας;

Πόσο επηρεάζονται οι Έλληνες ψηφοφόροι από τους πληρωμένους προπαγανδιστές της τηλεόρασης που με ύφος 1000 Καρδιναλίων, εμμέσως πλην σαφώς, χειραγωγούν την κοινή γνώμη;

Πόσο επηρεάστηκε η κοινή γνώμη και πόσο μεγάλος ήταν ο εκφοβισμός για δήθεν Grexit και επερχόμενη φτώχια και καταστροφή τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις για τα εξευτελιστικά μνημόνια που υποχρεώθηκε να ακολουθήσει ο Ελληνικός λαός; Ποιος χρηματοδότησε την τηλεοπτική καμπάνια υπέρ των μνημονίων;

Πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει την Ελληνική κοινή γνώμη μια ενορχηστρωμένη και πληρωμένη από ξένα κέντρα προπαγάνδα για τα «οφέλη» της παραχώρησης του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς;

Πόσο θα μπορούσε να επηρεάσει την Ελληνική κοινή γνώμη μια ενορχηστρωμένη και πληρωμένη από ξένα κέντρα προπαγάνδα για τα «οφέλη» της «λύσης» του Κυπριακού προβλήματος βάσει του απαράδεκτου σχεδίου Ανάν;

Το βέβαιο είναι πως τα ξένα κέντρα είναι πολύ εύκολο να επηρεάσουν και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, ιδίως στην Ελλάδα, όπου κανένας δεν θα ενδιαφερθεί να ζητήσει έρευνα για τυχόν έξωθεν παρεμβάσεις στην κοινή γνώμη ή στο εκλογικό αποτέλεσμα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου