Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ισλαμοποιείται η Γαλλία

Το προάστιο Trappes του Παρισιού είχε χαρακτηριστεί ως απαγορευμένη ζώνη, καθώς εκεί ανθούσε το ριζοσπαστικό Ισλαμ και ήταν κέντρο στρατολόγησης μελλών του Ισλαμικού Κράτους. Τώρα αποτελεί το σημείο μηδέν της Γαλλίας στην προσπάθεια ένταξης των Μουσουλμάνων στην κοσμική της κοινωνία.

Σύμφωνα με τις Γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, 67 άτομα από την Trappes έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ άλλοι ριζοσπαστικοποιημένοι μουσουλμάνοι της περιοχής είναι υπεύθυνοι για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία.

Η Trappes, που βρίσκεται 30km νοτιοδυτικά του Παρισιού, δεν αποτελεί τυπικό Γαλλικό προάστιο.

«Δεν θα συναντήσεις κρεοπωλεία που δεν πουλάνε halal* κρέας. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 1500 δωμάτια προσευχής και 5 τζαμιά. Εάν προσέξεις τους ανθρώπους στον δρόμο, δεν θα δεις ζευγάρια χεράκι –χεράκι. Θα δεις πως οι γυναίκες είναι ντυμένες με τον αυστηρό Ισλαμικό κώδικα. Δεν μπορείς να λάβεις πλέον το Trappes ως παραδοσιακή Γαλλική πόλη. Είναι σα
ν μία χώρα μέσα σε άλλη χώρα» δήλωσε στο RT ο Dr Leslie Shaw, Πρόεδρος του Φόρουμ για το Ριζοσπαστικοποιημένο Ισλάμ.

Παρόλο που πρόκειται για χώρο δημιουργίας τζιχαντιστών, όπου αναπτύσσεται και κυριαρχεί ο σκληρός Σαλαφισμός και ο Ουαχαμπισμός, η Trappes έχει αναπτύξει ανοσία στους Γαλλικούς νόμους για την πάταξη του εξτρεμισμού των θρησκειών και την διατήρηση των κοσμικών παραδόσεων της Γαλλίας.

Αρκετές γυναίκες της περιοχής αψηφούν τη Γαλλική νομοθεσία που απαγορεύει την χρήση βέλου για την κάλυψη του προσώπου. Επίσης η αστυνομία δείχνει απροθυμία να επέμβει στην περιοχή, μετά την εξέγερση του 2013, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να ελέγξουν μια γυναίκα που ήταν πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της.

«Είναι μια πολύ πολύ εύθραυστη κατάσταση. Η κυβέρνηση δεν θέλει να προκαλέσει εξεγέρσεις στα προάστια, που θα μπορούσαν να επεκταθούν ανεξέλεγκτα σε όλη τη χώρα. Είναι θέμα χρόνου μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση. Το βασικό πρόβλημα είναι η ιδεολογία που οδηγεί σ’ αυτό. Και αυτό είναι βαθύτερο από τους τρομοκρατικούς πυρήνες ή τη σχεδίαση και την υλοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων» τόνισε ο Dr Leslie Shaw.

Όμως η Trappes ίσως να μην είναι η μοναδική Γαλλική πόλη όπου το ριζοσπαστικό Ισλάμ έχει βαθιές ρίζες. Σε δημοσκόπηση που έγινε πέρυσι στα Γυμνάσια της Γαλλίας, βρέθηκε πως το 32% των Μουσουλμάνων μαθητών πιστεύουν πως η Μουσουλμανική διδασκαλία είναι ανώτερη από τα επιστημονικά δεδομένα και τις επιστημονικές αποδείξεις. Το 2016, σε άλλη δημοσκόπηση διαπιστώθηκε πως το 68% των μαθητών πιστεύει πως η Γαλλική νομοθεσία είναι κατώτερη από τον Ισλαμικό νόμο.

Την Δευτέρα, ο Εμμάνουελ Μακρόν ανακοίνωσε πως η κυβέρνησή του θα επιβάλλει νέες μεταρρυθμίσεις στις «προβληματικές σχέσεις μεταξύ του Ισλάμ και της Γαλλικής Δημοκρατίας».



Σημείωση:
Σύμφωνα με το BBC λέξη Halal στα αραβικά σημαίνει επιτρεπτό. Το φαγητό Halal είναι αυτό που συμμορφώνεται με τον ισλαμικό νόμο, όπως ορίζεται στο Κοράνι.
Η ισλαμική μορφή σφαγής ζώων ή πουλερικών, dhabiha, περιλαμβάνει τη θανάτωση μέσω τομής στην σφαγιτιδική φλέβα, την καρωτιδική αρτηρία και τον αναπνευστικό σωλήνα.
Τα ζώα πρέπει να είναι ζωντανά και υγιή κατά τη στιγμή της σφαγής και όλο το αίμα αποστραγγίζεται από το σφάγιο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ένας μουσουλμάνος απαγγέλει μια προσευχή, γνωστή ως tasmiya ή shahada.
Υπάρχει μεγάλη συζήτηση για το halal, όπως εάν επιτρέπεται η αναισθητοποίηση. 

Η αναισθητοποίηση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θανατωθεί ένα ζώο, σύμφωνα με την Halal Food Authority, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που παρακολουθεί την τήρηση των αρχών του halal. 
Η αναισθητοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν το ζώο επιβιώσει και στη συνέχεια θανατώνεται με μεθόδους halal, προσθέτει η HFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου