Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Το παγκόσμιο χρέος ξεπέρασε τα 184.000.000.000.000 δολάρια

Το παγκόσμιο χρέος ξεπέρασε σε μέσο όρο, τα 86.000 δολάρια ανά άτομο σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία βρίσκονται στη κορυφή των κρατών που δανείζονται και ήδη χρωστάνε το μισό παγκόσμιο χρέος.

Το ΔΝΤ υπολόγισε πως το μερίδιό τους στο παγκόσμιο χρέος υπερβαίνει το ύψος των εσόδων που προσφέρουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάπτυξη και η άνοδος της Κίνας στις τρεις κορυφαίες χρεωμένες χώρες, αποτελεί νέα εξέλιξη.

Από την αρχή του 21ου αιώνα, το μερίδιο της Κίνας στο παγκόσμιο χρέος εξελίχθηκε από το 3% στο 15% υπογραμμίζοντας την ταχεία πιστωτική ανοδική πορεία μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το παγκόσμιο χρέος έφτασε σε νέο ρεκόρ, στα 184 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει το 225% του παγκόσμιου ΑΕΠ για το 2017.

Το ποσό είναι αυξημένο κατά 2 τρισεκατομμύρια δολάρια από το ποσό που είχε προβλεφθεί, επειδή συμπεριλήφθησαν χώρες που τα προηγούμενα χρόνια δεν έδιναν στοιχεία για το χρέος τους.

«Συμπεριλαμβάνοντας τόσο την κυρίαρχη όσο και την ιδιωτική πλευρά του δανεισμού για ολόκληρο τον κόσμο, η Παγκόσμια Βάση Δεδομένων προσφέρει μια άνευ προηγουμένου εικόνα του παγκόσμιου χρέους στην εποχή μετά τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο» ανακοινώθηκε από το ΔΝΤ.

Η ΠΒΔ είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεδομένων που καλύπτει δημόσιο και ιδιωτικό χρέος για 190 χώρες, από τη δεκαετία του 1950.
 

Βλέπουμε πως όλες οι χώρες είναι χρεωμένες. Οι πάντες χρωστάνε. Αυτό που δεν εξηγεί το ΔΝΤ, είναι σε ποιον χρωστάνε. Ποιος διαθέτει τόσα τρισεκατομμύρια και δανείζει τους πάντες. 

Η απάντηση είναι απλή: ο ένας χρωστάει στον άλλον. Κάθε χώρα δανείζεται από άλλη χώρα, για να δανείσει μια τρίτη χώρα... Η φούσκα της φούσκας, που κάποια στιγμή θα σκάσει...

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



1 σχόλιο:

  1. δανείζονται από άλλο πλανήτη και δεν τα επιστρέφουν.... είναι αυτός που λένε οι παν-επιστήμονες ότι θα συγκρουστεί με τον δικό μας... έρχετε για τα δανεικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή