Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Ο Μακρόν εγκαταλείπει την αύξηση του φόρου στα καύσιμα

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την πρόταση για αύξηση του φόρου στα καύσιμα καθώς υπάρχουν φόβοι για νέα σοβαρά επεισόδια σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως μεταδίδει το France 24, το Élysée επιβεβαίωσε την είδηση πως δεν θα υπάρξει μόνο αναβολή για 6 μήνες στην επιβολή νέου φόρου στα καύσιμα, αλλά ματαίωση της φορολογίας, καθώς υπάρχουν φόβοι για νέα εκτεταμένα επεισόδια.

Πάντως οι διαδηλωτές υποστηρίζουν πως η ματαίωση της επιβολής νέο φόρου άργησε να γίνει από τον Μακρόν, τον οποίο κατηγορούν πως βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου σε σχέση με τα προβλήματα των καθημερινών ανθρώπων.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη για διάλογο και το έχει αποδείξει, επειδή ο προτεινόμενος φόρος απεσύρθη από τον προϋπολογισμό του 2019» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Édouard Philippe εχθές Τετάρτη, αλλά δεν διευκρίνισε εάν θα τεθεί θέμα επιβολής του φόρου αργότερα, σε επικαιροποίηση του προϋπολογισμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Benjamin Griveaux δήλωσε πως «οι στιγμές που ζούμε δεν σχετίζονται με πολιτικές αντιθέσεις, αλλά με τη δημοκρατία».

Ο Πρόεδρος Μακρόν δήλωσε στους υπουργούς του πως θα επιμείνει στην απόφασή του να περικοπούν οι φόροι των πλουσίων, κάτι που εξόργισε τους διαδηλωτές.

Οι εργαζόμενοι στη Γαλλία είναι οργισμένοι εξαιτίας των χαμηλών μισθών, της υψηλής φορολογίας και υψηλής ανεργίας (άνω του 9%) που έχει δημιουργήσει σε πολλούς ανθρώπους οικονομικά προβλήματα.

Στους διαδηλωτές προστέθηκαν την Τετάρτη τα εργατικά σωματεία και οι αγρότες.

Το Élysée φοβάται πως το Σάββατο θα υπάρξουν νέα βίαιες διαδηλώσεις, όχι μόνο στο Παρίσι, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα, από τα Κίτρινα Γιλέκα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου