Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Λάβρος κατά των παράνομων μεταναστών ο Σίσι

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Abdel Fattah al-Sisi που το 2014 έσωσε την Αίγυπτο από τα χέρια των Αδελφών Μουσουλμάνων του Mohamed Morsi, δεν μάσησε τα λόγια του και είπε τα πράγματα με το όνομά τους.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Φόρουμ Νεότητας στο Sharm-el-Sheikh της Αιγύπτου, ο Abdel Fattah al-Sisi είπε πως οι χώρες θα πρέπει να προστατεύσουν τους πολίτες τους και τα συμφέροντά τους, ενώ οι μετανάστες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους νόμους, τις συνήθειες, τις παραδόσεις και την κουλτούρα των χωρών στις οποίες μεταναστεύουν. Οι μετανάστες δεν θα πρέπει να προσδοκούν από τη Δύση να ανοίξει τις πόρτες σε όσους αρνούνται να ενσωματωθούν, είπε ο ηγέτης της Αιγύπτου.
 

«Εάν πάτε σε άλλη χώρα, θα πρέπει να συμμορφώνεστε με την κουλτούρα της. Εάν όχι, να μην πηγαίνετε» είπε ο Αμπντέλ Φατάχ ελ-Σίσι απευθυνόμενος στους μετανάστες που κατευθύνονται στην Ευρώπη και τους πρότεινε να μείνουν και να αγωνιστούν για την ανόρθωση των δικών τους χωρών.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος είπε επίσης πως «κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τους πολίτες της και τα συμφέροντά τους».

Ο Σίσι είπε πως δεν θα πρέπει να αναμένουμε από τη Δύση να επιτρέψει την είσοδο σε ανθρώπους που προέρχονται από χώρες «που πολεμούν μεταξύ τους».

«Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τους πολίτες της και τα συμφέροντά τους. Θα πρέπει να προστατεύει γενικά τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο της διατήρησης των εθνικών συμφερόντων. 

Αντί να με ρωτάτε γατί οι χώρες (της Δύσης) μας κλείνουν την πόρτα, θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί οι Αφγανοί δεν προσπαθούν να φροντίσουν τη χώρα τους. Γιατί αλληλοσκοτώνονται επί 40 χρόνια. Αυτό συμβαίνει και σε άλλες χώρες, στο Πακιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Υεμένη και τη Σομαλία. 
Πολεμάνε μεταξύ τους στις χώρες τους και μετά απαιτούν από τις χώρες (της Δύσης) που εργάζονται νυχθημερόν για να προοδεύσουν, να προστατεύσουν τους πολίτες τους και να διατηρήσουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο ζωής γι’ αυτούς, να τους αφήσουν να εισέλθουν ώστε να αποτελέσουν μέρος της προόδου» είπε ο Abdel Fattah al-Sisi.

Ο 64χρονος Αιγύπτιος Πρόεδρος είπε στο ακροατήριο πως οι ηγέτες της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και κάθε άλλης Ευρωπαϊκής χώρας θα προστατεύσουν τα σύνορά τους με σκοπό να προστατεύσουν όσα κατάφεραν να επιτύχουν εδώ και πολλά χρόνια.

«Περιμένετε να ανοίξουν τα σύνορά τους ώστε να πάτε εκεί και απαιτείτε να διατηρήσετε την κουλτούρα σας; Απαιτείτε να διατηρήσετε την κουλτούρα σας, που μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από την ηθική των χωρών αυτών. Απαιτείτε να πάτε στις χώρες αυτές και θεωρείτε την κουλτούρα σας αδιαπραγμάτευτη. Λέτε πως εμείς, έτσι είμαστε και θα πρέπει να μας δεχτείτε, εξαιτίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όχι

Εάν επισκεφθείτε μια χώρα ως τουρίστες, θα πρέπει να συμμορφώνεστε πλήρως με τους νόμους της, τις συνήθειες της, τις παραδόσεις της και την κουλτούρα της. Πρέπει να συμμορφώνεστε απολύτως. Εάν δεν είστε έτοιμοι να συμμορφωθείτε, μην πηγαίνετε. 
Μην περιμένετε να ανοίξουν τα σύνορά τους για εσάς, ώστε να πάτε στη χώρα τους και να δημιουργήσετε προβλήματα» είπε ο Πρόεδρος Σίσι.

Το video με την ομιλία του Αιγύπτιου Προέδρου αναρτήθηκε στο twitter από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Μελετών της Μέσης Ανατολής MEMRI.

Κατά τη διάρκεια του 2018 ο Πρόεδρος Σίσι συναντήθηκε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel σε μια προσπάθεια να επιλυθεί η μεταναστευτική κρίση. Το Οκτώβριο, στη συνάντησή τους στο Βερολίνο, οι δύο ηγέτες προσπάθησαν να βρουν τρόπους μείωσης της ανεργίας στην Αφρική, ώστε η μετανάστευση να μην είναι απαραίτητη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου