Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Κόντρα Τουρκίας – Ισραήλ

Έντονη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, μετά τα όσα είπε ο Ταγίπ Ερντογάν για το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του προς τη νεολαία ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στους Παλαιστίνιους, είπε πως «οι Εβραίοι κλωτσούν τους άνδρες όταν πέφτουν στο έδαφος, στην πραγματικότητα κλωτσούν όχι μόνο τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες και τα παιδιά, αλλά εμείς οι Μουσουλμάνοι αντιμετωπίζουμε τους άνδρες πρόσωπο με πρόσωπο, εάν έχουν το κουράγιο να μας αντικρίσουν και τους δίνουμε ένα καλό μάθημα».


Ταυτόχρονα, το αλαλάζων πλήθος των φανατικών οπαδών του Ερντογάν φώναζε «αρχηγέ, οδήγησέ μας (στην κατάκτηση) της Ιερουσαλήμ» και ο Ερντογάν απαντούσε «σύντομα, με τη θέληση του Θεού».


Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου απάντησε στον Ταγίπ Ερντογάν μέσω twitter «Ερντογάν, ο κατακτητής της βόρειας Κύπρου, του οποίου ο στρατός σφαγιάζει γυναίκες και παιδιά στα Κουρδικά χωριά, εντός και εκτός Τουρκίας, δεν θα πρέπει να κάνει υποδείξεις στο Ισραήλ».


Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό αποκαλώντας τον «ψυχρό εκτελεστή της σύγχρονης εποχής».


Είναι βέβαιο πως η κόντρα μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας θα συνεχιστεί. Η Ελλάδα θα πρέπει να συσφίξει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της με το Ισραήλ, καθώς μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από την δημιουργία εξαιρετικών σχέσεων με το Ισραήλ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου