Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Απέχει και η Χιλή από το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση

Η Χιλή αποφάσισε να ην υπογράψει την αμφιλεγόμενη συμφωνία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση. Η ανακοίνωση έγινε από τον Υπουργό Εσωτερικών της χώρας, ενώ η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αυταρχική» συμπεριφορά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Rodrigo Ubilla δήλωσε στην εφημερίδα El Mercurio πως η Χιλή δεν θα εκπροσωπηθεί στο Μαρακές για τη σύνοδο του ΟΗΕ.

«Η θέση μας είναι σαφής. Έχουμε δηλώσει πως η μετανάστευση δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα. Οι χώρες έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν τις προϋποθέσεις για την είσοδο ξένων στο έδαφός τους» δήλωσε ο Rodrigo Ubilla.

Το σύμφωνο για τη μετανάστευση του ΟΗΕ σχετίζεται με θέματα προστασίας των μεταναστών στις χώρες που επιθυμούν να μεταβούν ή στην ασφαλή επιστροφή τους στις πατρίδες τους.

Η συμφωνία έχει τύχει ισχυρής αντίδρασης από τις ΗΠΑ, την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και άλλες χώρες, που θεωρούν πως η συμφωνία αυτή ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση.

Η άρνηση της Χιλής να υπογράψει το σύμφωνο, οφείλεται στις αυξημένες ροές μεταναστών που έχει δεχτεί από την Βενεζουέλα, την Αϊτή, την Κολομβία, την Δομινικανή Δημοκρατία και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Φυσικά, η δήλωση αυτή έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις μεταξύ των «προοδευτικών» της Χιλής που ουσιαστικά υπερασπίζονται την παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, ζητώντας από την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Sebastian Pinera να υπογράψει τη συνθήκη.

Θυμίζουμε πως 11 χώρες έχουν ήδη αποσυρθεί από το Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ .
ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιταλία, Ελβετία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Τσεχία, Αυστρία, Πολωνία, Ουγγαρία και Ισραήλ αρνούνται να υπογράψουν το σύμφωνο για τη μετανάστευση του ΟΗΕ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου