Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Δημοσιοποίηση στοιχείων για την 11η Σεπτεμβρίου από χάκερς

Η ομάδα χάκερ Dark Overlord απελευθέρωσε τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης για 650 έγγραφα που υποστηρίζει ότι σχετίζονται με την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και υποσχέθηκε ότι οι μελλοντικές διαρροές θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ.

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων είναι μόνο ένα μικρό δείγμα από τα 18.000 απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που πιστεύεται ότι έχουν κλαπεί από ασφαλιστικές εταιρείες, νομικές εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η ομάδα χάκερ Dark Overlord αρχικά απειλούσε να αποδεσμεύσει 10GB δεδομένων εκτός και αν οι επιχειρήσεις από τις οποίες είχαν υποκλέψει τα έγγραφα, κατέβαλαν ένα σημαντικό ποσό σε bitcoin.

Οποιοσδήποτε ανησυχεί ότι θα μπορούσε να κατονομάζεται στα έγγραφα, μπορεί να αφαιρέσει το όνομά του έναντι αμοιβής, σύμφωνα με την ανακοίνωση των χάκερ.

Στις «τρομοκρατικές οργανώσεις» και τα «ανταγωνιστικά έθνη των ΗΠΑ» προσφέρονται οι πληροφορίες κατά προτεραιότητα, εάν πληρώσουν, ενώ οι ασφαλιστικές μπορούν να πληρώσουν σε bitcoin ή «θα σας θάψουμε» έγραφαν οι Dark Overload στο αρχικό τους μήνυμα.

Ωστόσο, την Τετάρτη, οι Dark Overload ανακοίνωσαν ένα «κλιμακωτό σχέδιο αποζημίωσης» στο οποίο το κοινό θα μπορούσε να κάνει πληρωμές σε bitcoin για να ξεκλειδώσει τα έγγραφα.

Την Πέμπτη, οι Dark Overlord ανακοίνωσαν ότι είχαν λάβει περισσότερα από 12.000 δολάρια σε bitcoin, αρκετά για να ξεκλειδώσει το «επίπεδο 1» και πολλά «σημεία ελέγχου» 650 εγγράφων.

Υπάρχουν ακόμη 4 επίπεδα που παραμένουν κρυπτογραφημένα και, σύμφωνα με την ομάδα, «κάθε επίπεδο περιέχει περισσότερα μυστικά, πιο επιβλαβές υλικό ... και γενικά περισσότερη αλήθεια».

Οι χάκερ ζητούν 2 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin για τη δημόσια αποδέσμευση όλου του «πακέτου» που αποσαφηνίζει «το θέμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001».

Το «επίπεδο 1» (εάν είναι αυθεντικό) δεν φαίνεται να περιέχει σημαντικές αποκαλύψεις. Οι δημοσιεύσεις επικεντρώνονται κυρίως στις μαρτυρίες από την ασφάλεια των αεροδρομίων και στις λεπτομέρειες των πληρωμών για ασφάλειες στα μέρη που πλήττονται από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, η ομάδα φαίνεται πως δεν μπλοφάρει!

«Αφήστε το να χρησιμεύσει ως η απόλυτη απόδειξη πως ό,τι λέμε είναι αληθινό και ότι κάνουμε ακριβώς όπως σας υποσχεθήκαμε. Συνεχίστε τη ροή των bitcoins και θα συνεχίσουμε τη ροή της αλήθειας», έγραψαν οι χάκερ σε μήνυμά τους που περιλάμβανε και τα κλειδιά της αποκρυπτογράφησης.

Τα δημοσιοποιημένα έγγραφα «κατέβηκαν» αμέσως από το Reddit, το Pastebin και το Twitter, ενώ μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμα για λήψη από το Steemit.

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση των κλειδιών αποκρυπτογράφησης, η ομάδα των χάκερ δημοσίευσε τελεσίγραφο που απευθύνεται στο «έθνος - κράτος των ΗΠΑ και το βαθύ κράτος»:
«Σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (αεροπορικές εταιρίες, εταιρίες επίλυσης διαφορών, επιχειρήσεις έρευνας, FBI, TSA, FAA, τράπεζες, εταιρείες ασφάλειας κ.λπ.), θα σας κάψουμε αν δεν αρχίσετε να παίζετε μπάλα».

Οι χάκερ, προφανώς ενοχλημένοι από το γεγονός ότι τα λύτρα δεν πληρώθηκαν, προειδοποιούσαν στο μήνυμά τους:
«Ξεφλουδίζουμε τις στρώσεις σαν κρεμμύδι, κανένας δεν μπορεί να σας σώσει εκτός από εμάς. Πληρώστε τώρα!».

Αν και η ομάδα των χάκερ επιμένει ότι τα κίνητρά της είναι οικονομικά και δεν ενδιαφέρεται για ακτιβισμό μέσω χάκινγκ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνεχιζόμενη χρηματοδότηση από τον κόσμο θα εξασφαλίσει την πλήρη απελευθέρωση των 18.000 εγγράφων.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης να αποκρύπτουν πλέον την αλήθεια. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η προπαγάνδα τους θα συντριβεί από τις αλήθειες που δημοσιοποιούμε» έγραψαν οι χάκερ αφού έδωσαν τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης για το «επίπεδο 1».

Οι Dark Overlord ισχυρίζονται ότι έχουν υποκλέψει έγγραφα όχι μόνο από σημαντικούς παγκόσμιους ασφαλιστές όπως οι Lloyds του Λονδίνου και οι Hiscox, αλλά και οι Silverstein Properties, στους οποίους ανήκε στο συγκρότημα του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (οι δίδυμοι πύργοι) και από διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η διαρροή περιλαμβάνει μυστικά έγγραφα που προορίζονταν να καταστραφούν αλλά αντίθετα διατηρήθηκαν από νομικές εταιρείες και φαίνεται πως αποκαλύπτουν την αλήθεια για ένα από τα πιο σημαντικά περιστατικά της πρόσφατης ιστορίας.

Η ομάδα Dark Overlord προέκυψε το 2016 και ήταν υπεύθυνη για πολλούς εκβιασμούς που αφορούσαν αρχεία δεδομένων. Πέρυσι, οι Dark Overlord διέρρευσαν μια ολόκληρη σεζόν του Orange is the New Black του Netflix επειδή δεν πληρώθηκαν τα λύτρα που ζητούσε.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου