Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Αρνητική η Μέρκελ στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Μια σημαντική είδηση βγήκε κατά την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, η οποία δεν έτυχε προβολής από τα Ελληνικά ΜΜΕ.

Μιλώντας με τους φοιτητές της Γερμανικής Σχολής στην Αθήνα, η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι θα είναι αδύνατο για την Τουρκία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο εγγύς μέλλον, εξαιτίας της απομάκρυνσης της Τουρκίας από την ελευθερία στη σκέψη, την ελευθερία του Τύπου και τις θρησκευτικές ελευθερίες, ανέφερε η Τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle.

Η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι ενώ οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ έχουν σταματήσει, η πλήρης διακοπή τους θα μπορούσε να αποδειχθεί πιο επιζήμια και μίλησε για την αβεβαιότητα που προκαλεί το γεγονός ότι η Τουρκία απομακρύνεται από τα ευρωπαϊκά πρότυπα ελευθερίας της σκέψης, ελευθερίας του Τύπου και των θρησκευτικών ελευθεριών.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θύμισε την υπόσχεση ένταξης στην ΕΕ που είχε δοθεί στην Τουρκία από τον πρώτο καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Konrad Adenauer, στους Τούρκους μετανάστες στη Γερμανία, προσθέτοντας ότι είναι υπέρ της αποφυγής ψευδαισθήσεων και ότι μάλλον προτιμά μια προνομιούχο σύμπραξη από την πλήρη ένταξη της Τουρκίας.

Οι παρατηρήσεις της Μέρκελ έρχονται σε μια εποχή που οι σχέσεις Τουρκίας και Γερμανίας έχουν στραγγαλιστεί από την παρακμή της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Τουρκία, την καταστολή της αντιπολίτευσης και του Τύπου, την παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και από τις χιλιάδες συλλήψεις όσων (πολλές φορές αυθαίρετα) κατηγορούνται ως Γκιουλενιστές.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου