Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Συρία: σύλληψη ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις

Αντάρτες που σχεδίαζαν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις συνελήφθησαν στη Συρία. Οι αντάρτες υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Το στρατιωτικό συμβούλιο της Manbij της Συρίας ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν αντάρτες που σχεδίαζαν νέες τρομοκρατικές επιθέσεις με εντολές που λάμβαναν από την Τουρκική μυστική υπηρεσία (ΜΙΤ).

«Οι αντιτρομοκρατικές ομάδες του Συμβουλίου συνέλαβαν πυρήνα επτά μαχητών  μελών αντιπολιτευτικών ομάδων που συμμετείχαν στην επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» που υποστηρίζονται από την Τουρκία και ενεργούσαν σε συνεννόηση με τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες» ανέφερε η ανακοίνωση.

Στις 16 Ιανουαρίου, σημειώθηκε έκρηξη σε πολυσύχναστο δρόμο στην πόλη Manbij. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Η Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσε ότι 4 Αμερικανοί σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης αυτοκτονίας.

Νωρίτερα, είχαν σκοτωθεί περισσότεροι από 20 πολίτες και 19 άλλοι είχαν τραυματιστεί, εξαιτίας έκρηξης στο κέντρο της πόλης Manbij, καθώς περνούσε Αμερικανικό στρατιωτικό περίπολο.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος είναι γνωστές εδώ και καιρό. Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη δήλωση (μπροστά στις κάμερες) του Ντόναλντ Τραμπ ότι «η Τουρκία δεν αντιπαθεί το Ισλαμικό Κράτος όσο οι ΗΠΑ»…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου