Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Γκρινιάζει η Άγκυρα για τα Αμερικανικά αντιαρματικά στους Κούρδους

Την δυσφορία της εκφράζει η Τουρκία προς τις ΗΠΑ, επειδή αυτές συνεχίζουν να εξοπλίζουν τους Κούρδους της Συρίας με βαρύ οπλισμό και συγκεκριμένα με αντιαρματικά όπλα.

Έτσι, τα Τουρκικά σχέδια εισβολής στην Συρία, ανατολικά του Ευφράτη, σκοντάφτουν στα αντιαρματικά τύπου Javelin και TOW που βρίσκονται στα χέρια των Κούρδων του YPG, γράφει η Τουρκική εφημερίδα Yeni Akit.

Οι Τούρκοι φοβούνται πως τα άρματά τους θα πάθουν στην Ιεράπολη (Manbij) της Συρίας, ό,τι έπαθαν οι Ρωσικές δυνάμεις στο Γκρόζνι το 1995.

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως έχουν δανείσει τα όπλα στους Κούρδους για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος, αλλά είναι βέβαιο πως τα αντιαρματικά είναι απαραίτητα στις κουρδικές δυνάμεις για να αμυνθούν σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση από τους Τούρκους.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει απειλήσει πως εάν οι Αμερικανοί δεν αποχωρήσουν από τη Συρία στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, θα εισβάλουν.

Επομένως, δεν ήταν τυχαία η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προς την Τουρκία, να μην προχωρήσει σε σφαγή των Κούρδων μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από τη Συρία, ενώ και ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με οικονομική καταστροφή την Τουρκία σε αντίστοιχη περίπτωση.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου