Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Πρόσκληση προς Ευρωπαίους για συμμετοχή στην ανάπτυξη του Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους

Πρόσκληση προς τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συμμετάσχουν στην ανάπτυξη του Νέου Ευρωπαϊκού Μαχητικού Αεροσκάφους απεύθυναν οι Υπουργοί Άμυνας Γερμανίας και Γαλλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW, συναντήθηκαν εχθές οι Υπουργοί Άμυνας της Γερμανίας Ursula von der Leyen και της Γαλλίας Florence Parly στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Safran όπου θα κατασκευάζονται οι κινητήρες των αεροσκαφών σε συνεργασία με την εταιρεία MTU.

Όπως έγινε γνωστό πως στη Γαλλογερμανική κοινοπραξία θα συμμετέχουν οι εταιρείες Dassault, Airbus, Safran, MTU, Thales και MBDA.

Οι δύο χώρες έχουν ήδη προχωρήσει στη χρηματοδότηση 65 εκατομμυρίων ευρώ για την πρώτη ανάπτυξη του Νέου Ευρωπαϊκού Μαχητικού Αεροσκάφους, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το 2040.

Όπως ανακοινώθηκε, τους επόμενους μήνες και η Ισπανία θα λάβει μέρος στο εγχείρημα της ανάπτυξης και κατασκευής του Νέου Ευρωπαϊκού Μαχητικού Αεροσκάφους.

Οι Υπουργοί απεύθυναν πρόσκληση στις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προσχωρήσουν στην ανάπτυξη και φυσικά απόκτηση του Νέου Ευρωπαϊκού Μαχητικού Αεροσκάφους.

Η πιθανότητα συμμετοχής της Ελλάδας θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά. Οι ειδικοί της Πολεμικής Αεροπορίας θα πρέπει να εξετάσουν τα σχέδια του Νέου Ευρωπαϊκού Μαχητικού Αεροσκάφους, ώστε εάν κριθεί κατάλληλο για τις Ελληνικές απαιτήσεις, να προσχωρήσει και η Ελλάδα στην ανάπτυξή του και την απόκτησή του.

Η συμμετοχή Ελληνικών εταιρειών μόνο οφέλη θα μπορούσε να έχει, καθώς θα αποκτηθεί τεχνογνωσία, θα υπάρξουν θέσεις εργασίας άμεσα και έμμεσα για πολλά χρόνια, καθώς τα αεροσκάφη θα χρειάζονται υποστήριξη (και εκσυγχρονισμό) για πολλές δεκαετίες.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου